Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan sütitek a rántotthúst?

Hogyan sütitek a rántotthúst?

Figyelt kérdés

En a hagyományos papírral csinálom serpenyőben, legtöbbször csirkemellet rántok.

Az olajat felhevítem, sütöm a húst, viszont gyorsan megég a zsemlemorzsa. Mire a második adagot sütöm, már csaknem fekete. Nem jo a zsemlemorzsa vagy hogyan szűrjem le az égett morzsát?



2017. szept. 21. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Túl magas hőfokon sütöd azért ég meg a panír. A csirkemellnek elég 170C° ez nem túl magas hőfok de a csirkemellnek pont nem szárad ki sütés közben.
2017. szept. 21. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
56%

Én azt gondolnám ezek alapján, hogy túl forró az olaj.

Személy szerint inkább sütőben szeretem sütni, nem kell pazarolni az olajat, nem fröcsköl, nem büdös, nem kell mellette állni.

2017. szept. 21. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

A rántott húst nem szabad nagyon forró olajban sütni.

Az első oldalát mindig fedő alatt sütjük, hogy belül megpárolódjon, amikor elérte a megfelelő színt megfordítjuk és mostmár fedő nélkül sütjük hogy ropogós legyen.

Ha gyorsan megég a zsemlemorzsa az olajban, túl nagy lángon sütöd.

2017. szept. 21. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
A húst kissé besózom , a panír lisztbe fehér borsot teszek a tojásba fűszerkeveréket . Forró középlángon sülő olajba teszek 2 szeletet , kb 3 perc múlva hegyes villával bököm és megforgatom . Amikor sötétebb az árnyalata akkor veszem ki ...
2017. szept. 21. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
47%

Én ez a recept alapján sütöm:

[link]

Annyit változtattam rajta, hogy nem vágom ilyen kis csíkokra a csirkemellet, csak nagyobb szeletekre és a külsejére nem kukoricapelyhet rakok, hanem sima zsemlemorzsát. Kicsi lángon sütöm, hogy ne égjen meg.

2017. szept. 21. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
30%
Én olajsütőben szoktam sütni nagyon szépen átsül még a csirke comb is :)
2017. szept. 21. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 ede1219 ***** válasza:
80%
Panírozáskor jól nyomkodd rá a morzsát, majd a felesleget rázd le, és nincs mi lehulljon az olajba.
2017. szept. 21. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

Többen is írtak jó választ, sajnos lepontozták őket.

Ne legyen nagyon forró a zsiradék, és valóban le kell fedni az első megfordítás után. Ekkor puhul a panír alatt a hús, így biztos, hogy nem lesz kemény. megfordítás után már nem kell a fedő rá. Másik, hogy nem szabad villával beleszúrni a rántotthúsba, mert kifolyik az értékes nedv, ami puhán tartja belül.létezik húscsipesz, amivel könnyedén lehet forgatni, de két villával is meg lehet fordítani, anélkül, hogy beleböknénk, és ki is tudju emelni a serpenyőből.

Az is igaz, hogy jól rá kell nyomkodni a panírt, így kevesebb morzsa kerül a zsiradékba.

Én nem röstellem egy adag kisütése után, szitaszűrőn átszűrni a zsiradékot egy kislábasba, majd egy kevés frissel pótolva továbbsütni a következő adagot. így biztosan nem marad égett morzsa az alján, ami rásülhetne a második.. stb adag húsra.

A színresütés, ízlés kérdése, van, aki a nagyon puha panírt szereti, van, aki sötétre sütött ,ropogósat.

2017. szept. 22. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!