Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Linkelnétek be recepteket,...

Linkelnétek be recepteket, vagy írnátok saját ötleteket?

Figyelt kérdés
2 hete jöttem össze a barátommal, de pechemre pont most lesz a szülinapja. Arra gondoltam, hogy sütök neki valami sütit, csak nem tudom hogyan kezdjem el. Kéne recept. Vagy valami más ötlet esetleg? Köszönöm előre is!
2010. máj. 31. 20:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Csináld meg a kedvenc kajáját! Esetleg beszélj az anyukájával, hogy mit szeret a fia és hogy ő hogy szokta megfőzni.
2010. máj. 31. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha már 2 hét után főzől rá, mi lesz később?


a fejeden fogja tartani a sörtöt?

2010. máj. 31. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
21:25 hülyeséget beszél, vagy legalább is rosszul látja a dolgot. Mert hiszen valaki, aki szokott főzni, az ne főzzön a kapcsolata első idején, mert az úgy trendibb, vagy mi??
2010. máj. 31. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát... az van, hogy gazdagok a szülei, nem múltunk még el 18 évesek. Szinte minden meg van, és nem tudom meglepni semmi pénzbe kerülő tárggyal, inkább arra gondoltam, hogy a hasánál fogom meg :) De köszönöm a válaszokat, várom még a recepteket.
2010. máj. 31. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A kedvencünk.

Ragacsosra sül, nem kell tölteni, és irtó finom. Párom és haverjai kb 10 perc alatt felfalják, és keveslik...

Csokirajongók semmiképp se hagyják ki, könnyen elkészül és nagyon finom.

Recept:25 deka legalább 60 %-os étcsoki 17 deka vaj 6 tojás 20 deka cukor 3 deka liszt ¼ kávéskanál sütőpor

A csokit a vajjal vastag falú lábosban vagy gőzfürdőn felolvasztom, simára keverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem 6 deka cukor hozzáadásával. A sárgáját a maradék cukorral addig keverem robotgéppel, amíg felhabosodik és kicsit megsűrűsödik, ez kb. 5 perc. Ekkor belekeverem a felolvasztott csokit, beleszórom a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverem, majd hozzáadom 2-3 részletben a cukros tojáshabot és óvatosan beleforgatom a csokis masszába. Kivajazott- kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába öntöm és kb. 170 fokos előmelegített sütőben megsütöm. Akkor van kész, amikor már szilárdnak tűnik, de a közepébe szúrt tű még nedves. (kb. 35 perc sütés után). A teteje hűlés közben berepedezik, de ettől nem kell megijedni, teljesen normális dolog.

Lehet így simán is tálalni, vagy tejszínhabban, vagy mascarponéval...vagy ahogy tetszik.


Üdv!

2010. jún. 1. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. jún. 5. 11:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!