Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karfiolrecept hús nélkül?

Karfiolrecept hús nélkül?

Figyelt kérdés

Olyan karfiolreceptet keresek, ami nem (csak) körítés, nincs benne hús, nem túl sok kalória van benne.

Nem leves, pörkölt, rakott, rántott érdekelne, hanem valami szokatlanabb étel, ami föleg karfiolból van, nincs benne túl sok egyéb.


Mindenkinek elöre köszönöm, ha segít!



2018. márc. 20. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem valami szokatlan, de én egyszerűen megsütöm igen apróra vágva (ezt nevezik karfiolrizsnek, bár a rizsre szerintem kicsit sem hasonlít) és tojást ütök rá.

De van karfiolkrém, karfiolsajt... Én pürének is szeretem, egyszer még krumplit is kevertem bele, sokkal jobban ízlett, mint a krumplipüré. Igazából megfőzi az ember, összetöri és onnantól beledobál dolgokat, amik szimpatikusak, fűszer, zsír, tejszín, mustár, tojássárgája, ami tetszik.

A karfiolpizza is kellemes, bár pizzának elég gyenge próbálkozás.

Van, aki simán szeletekre vágva megsüti a sütőben, persze fűszeres olajjal meglocsolva...

2018. márc. 20. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Bár írtad hogy rakottast nem akarsz de nekem ez nagy kedvencem. Szóval megfőzöd a karfiolt,vajjal kikent tepsibe rakod,leöntöd tejföl tojás keverékével vagy tejszínnel és megszórod sajttal. Nagyon finom,én magába szoktam enni.
2018. márc. 20. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.


Második, ilyen változatot még nem hallottam, de érdekesnek tünik. (A rakottal föleg a rizs + hús benne, amit nem akarok.)

2018. márc. 20. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]


Innen válogathatsz.

2018. márc. 20. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a linket!
2018. márc. 20. 21:20
 6/6 anonim ***** válasza:
50%

A karfiolt főzd meg brokkolival, répával sós vízben!

Fontos, hogy sokszínű legyen az étel, mert úgy étvágygerjesztőbb.

Tegyél hozzá hurka formájú műanyag csomagolásban árult lágy sajtot! Ha kész, szórd meg lila hagymával! Lehet rá keménytojást, reszelt sajtot, apróra vágott sonkát tenni.

Három részletben eheted:

1) frissen, melegen leszűrve a sűrűjét,

2) hidegen a sűrűjét,

3) a leszűrt levét lefagyaszthatod, később előveheted, levesgyönggyel vagy grízzel dúsítva felmelegítheted.

2018. márc. 21. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!