Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezeket hányszoros vízben kell...

Ezeket hányszoros vízben kell megfőzni és kb. hány percig?

Figyelt kérdés

- Sárgaborsó

- Köles

- Hajdina

- Quinoa

- Lencse

- Vöröslencse

- Csicseriborsó

- Amarántmag

- Zabkorpa

- Zabpehely


2018. ápr. 14. 23:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Annyi vízben, amennyi böven ellepi, és addig, amíg puha lesz. Ugyanis ezek egyike sem olyan, hogy pontodan meg lehetne mondani a víz mennyiségét vagy a fözés idejét, mert rengeteg körülménytöl függ.
2018. ápr. 15. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Altalaban ra van irva a csomagra.
2018. ápr. 15. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Talán külön-külön kérdezd meg. Akkor talán kapsz egy-egy jó választ. Ne várd el itt senkitől , hogy nekiáll több oldalon át leírni , hogy 10 féle dolgot hogyan kell megfőzni, mert mindegyiket másképpen kell. Az sem mindegy milyen ételt akarsz belőle készíteni.

Egyszó mint száz, ezekre az alapanyagokra nincs általános szabály sem a főzési időt, sem a felhasznált folyadék mennyiségét illetően.

2018. ápr. 15. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Sárgaborsó, lencse: èpp hogy ellepje, inkább utána pótolom, nehogy híg legyen, persze ha nem levest készítek.


Köles: ahogy a rizst is szoktam, sok vízben, hogy jócskán ellepje, utána úgyis leszűröm. hogy


Zabpehely: sok vizet felvesz, mehet nyugodtan a háromszoros mennyiség.

2018. ápr. 15. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyilván egyéni is ez, akárcsak a rizsnél. Ahogy mi csináljuk:


Köles: ahogy a rizst, 3,5-szeres vízben.


Sárgaborsó: 2,5-szeres. Hasonló lehet a lencse is.


Zabpehely: passz, mindig telepakoljuk kókusszal és egyébbel, szóval rengeteg a víz a zabhoz képest... De gondolom, elvan 4-5-szörös vízzel, ha nincs benne sok egyéb...


A korpát sosem főzöm, a flancosabbakat pedig nem használom. Csicserit főztem már, de fogalmam sincs, mennyi vízben, ezt látja az ember.

2018. ápr. 15. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja, időket nem írtam, de kétlem, hogy lehet. A rizst forrás után 13 percig főzöm (mennyiségtől függetlenül), de néha sokkal több kell neki valami misztikus oknál fogva, barnarizsnek pedig több. OK, hogy nem a rizst kérdezted, de abban van nagyobb tapasztalatom és speciel a köles igen hasonlóan viselkedik.

A sárgaborsónak kb. 45 perc kell a szétfővéshez, ez is szór egy kicsit. Mindenesetre a felrakásától számítva 1 óra alatt megvan, néha hamarabb is.

A lencsét mindig kuktában főzzük, félóra alatt különlegesen puha lesz, nem simán megfő...

2018. ápr. 15. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Lencse: amennyiben akarod, a babhoz hasonlóan, le kell önteni. Barna lencse kb. 35-40 perc, vörös lencse max. 20 perc.


Csicseriborsó: szintén le kell önteni, így a vízmennyiség mindegy. Előző este be kell áztatni, ha nem akarod 2-3 órát főzni. Áztatással kb. fél óra.


Amaránt: nem kell főzni, csak felönteni 2-3szoros forró vízzel pl. vízforralóval és állni hagyni. Mint a kuszkuszt :)


Zabpehely: felöntöd forró vízzel, nem kell főzni. Kb. 2-3-szoros, ízlés kérdése hogy mennyire legyen sűrű! Állni hagyod 5 percet és kész. Ha hosszabb ideig állni hagyod, hideg vízben is megpuhul.

2018. ápr. 15. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!