Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Te hogy készíted a palacsintát?

Te hogy készíted a palacsintát?

Figyelt kérdés

2018. máj. 14. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Google.
2018. máj. 14. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
4 tojás, 500gr liszt, 1 liter tej és annyi ásványvíz, hogy jómhoz legyen a tészta. Időnként olvasztott vaj is kerül bele
2018. máj. 14. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

2-es köszi!

1-es igen azokat már láttam, de most máséra is kíváncsi voltam

2018. máj. 14. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Egy liter folyadékhoz (fele tej, fele szóda) három tojás, só, olaj és annyi liszt amitől olyan palacsinta tészta állaga lesz. Nem szoktam kimérni. Ha nem muszáj a serpenyőt már nem kenem ki olajjal, csak ha megkívánja.
2018. máj. 14. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

40 dkg finomliszt

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

7 dl szénsavas ásványvíz/vagy szódavíz

3 evőkanál olaj

A tojást habverővel elkeverem (nem kell felverni, de habverővel könnyebb egyenletesen kikeverni a tésztát), hozzáadom a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot, kb. a víz felét és az olajat. A sima, csomó mentes, nokedli tészta sűrűségű tésztához hozzákeverem a maradék vizet.

Kerámia bevonatos serpenyőt használok, az első palacsinta sütéséhez egy fél evőkanál olajat felforrósítok, a továbbiak sütéséhez 2-3 darabonként elég pár csepp olajat tenni.

2018. máj. 14. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
92%

Változó, de általában 1 tojáshoz 1 dkg liszt és egy kortyocska szóda. 2 palacsinta lesz belőle.

Régebben picit vizesebb vagy kókusztejesebb volt (már az őseim is erősen tojásos palacsintákat sütöttek, csak én tovább fokoztam), de valahogy sosem éreztem elég ízesnek, a tojást pedig szeretem, a szénhidrátcsökkentés pedig úgyis fontos nálam.

A liszt nem mindig liszt, de szinte mindig van közte keményítő, nem vált be nélküle. De sütőtökporral is finom (magam aszaltam).


Extrém szénhidrátszegény palacsintát nem tudok csinálni, próbáltam, de nem baj, jók ezek is.

2018. máj. 14. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
94%
Azt kihagytam az előbb, hogy ma már teszek a tésztába zsírt is. Ekkor sem tudom kikerülni a serpenyő zsírozását, de csak nagyon ritkán kell, nem palacsintaoldalanként, az macerás volt egy picit. Így kevesebb is elég zsírból, talán 8 palacsintához 10g, ha ügyes vagyok? Nagyon szárazon más lesz, azt nem szeretem.
2018. máj. 14. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
95%

25 dkg liszthet 1 tojás, só, kicsi cukor + annyi tej, amennyitől palacsintatészta állaga lesz. :) Nem beton, de nem is híg.

Mivel párom tejérzékeny, mostanában szódavízzel készítem tej helyett, azzal is jó.

Nem szoktam pihentetni, hanem összeturmixolom, akkor sima lesz a tészta, nem lesz csomós.

Sütésnél minden palacsinta előtt bekenem a tepsit olajjal.

2018. máj. 15. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
93%
Leírom, ahogy az étteremben csináltuk: 10tojást 1liter tejjel összekeverünk, utána 1kg lisztet folytonos kevergetés mellett beleszitálunk, 1 kis sót és cukrot teszünk bele, és langyos vizet az állagjavítás érdekében.
2018. máj. 15. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Igaz én amerikai palacsintát szoktam de hátha valakit érdekel

1 bögre liszt

1 ek cukor

1 tk sütőpor

1 tojás

2.5 dl tej

1 ek olaj


Sütési időt, hőt nem tudok mert ilyen lecsukhatós palacsinta készítőben csinálom (mint a gofrisütő) ez az adag 2 embernek pont elég egy reggelire.

2018. máj. 16. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!