Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Te hogy készíted a hortobágyi...

Te hogy készíted a hortobágyi palacsintát?

Figyelt kérdés
2012. aug. 18. 16:09
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

Sós palacsintát sütök. A húst megfőzöm pörköltnek, majd ledarálom. A szaftját kevés liszttel besűrítem, tejföllel kikeverem és felforralom (csak jó minőségű tejfölt szabad használni, mert különben vagy vizes lesz vagy túrósodik a forralás közben). A ledarált húst a palacsintára teszem olyan formára tekerem fel, mint a töltött káposztát, ráöntöm a szaftot és kis időre beteszem a sütőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Mikor jöhetek? Én kettővel beérem.

2012. aug. 18. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
A pörkölthúst ledarálom, a fele szafttal elkeverem, megtöltötm vele a palacsintákat, a többi szaftot tejföllel elkeverem, megborsozom, leöntöm vbele a palacsintákat és tepsiben kicsit átforrósítom, vagy ami nekem jobban ízlik a megtöltött palacsintákat még be is panírozom és olajban kisütöm, többi ugyanaz.
2012. aug. 18. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Egy az egyben úgy csinálom, ahogy a hármas válaszoló.Igaz, hogy én csirkecombokat főzök meg pörköltnek, majd kicsontozva ledarálom. a szaftot tejföllel botmixerrel simára dolgozom, és a tepsibe sorakoztatott betöltött palacsintákra öntöm.előre el lehet készíteni a sütőben már csak jól átmelegítem.

Mi is nagyon szeretjük a rántott változatot is, de azt más maradék pörköltből is meg szoktam csinálni. nagyon kiadós és finom pl valami jó házi savanyúsággal.

2012. aug. 18. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy ki pontozta le a válaszokat, mert mindegyik a normális receptet irta be, az egyetlen megjegyzés, hogy csak az az igazi hortobágyi palacsinta, ahol a levében át lesz sütve, a panirozott az nem az, csak "rokona", de attól még finom.
2012. aug. 18. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Acplinth válasza:
Az eredeti h.palacsimta borjúhússal készül de lehet csirkével is de akkor a neve: Palacsinta hortobágyi módra. A sós pali + tedd fel pörkölthek a fent nevezett húsok valamelyikét majd ha teljesen megpuhult habard be liszttel tejföllel. Díszitésnek egy kis pöriszaftot vegyél ki mielőtt behabarod. A húst daráld le majd töltsd be a paliba majd két szélet behajtod és feltekered. A behabart szaftot merd rá ha tálalod. Tehetsz a tetejére mèg tejfölt és diszitésnek a félretett pöriszaft is mehet rá. Ez meleg előételnek minősül két darabot tálalj.:) Jó étvágyat! F.P
2012. szept. 5. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!