Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebből mit? Tarja, új krumpli,...

Ebből mit? Tarja, új krumpli, hagyma, fűszerek

Figyelt kérdés

van egy nagy tepsi, egy közepesen gyenge 15+ éves sütő, sima étolaj, Tarja, új krumpli, hagyma, fűszerek, paradicsom,


hogyan kell jó édes hagymát összesütni a tarjával?

menni idő?

mehet egybe az egész?


karikára mindent, olajjal leönteni, alufóliával letakarni, és sütőben.


tarját ki kell klopfolni?


be lehet sózni előre?


mustárt kenjek rá?


semennyire nem értek hozzá.



2018. júl. 21. 01:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

kicsit megszívtam. majdnem. végül porhanyós és jó lett.


ellepte az olaj, 2 napot pácolódott a hűtőben, ráöntöttem még sütés előtt egy pohár vizet, majdnem teljesen ellepte.


kb. 6-8cm magas kerámia szerű agyagtepsi.


az olaj szerintem kifutott, és ráégett a sütő aljára és brutális füst lett.


Na ez kétszer eljátszottam.


Aztán leöntöttem mindent róla és összesen kb. 2 órát sült. Meg utána még magában hűlt.


10/10pont

2018. júl. 23. 15:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ügyes vagy!👍


Legközelebb majd még jobban megy, nem kell rá sok zsiradék. Én csak ki szoktam kenni zsírral a tepsit, vagy felforrósítva öntök rá kb két evőkanálnyit, annyi elég, a húsból is sül ki valamennyi menet közben. A krumplit pedig külön készítem, többek között azért is, amit írtál.

2018. júl. 23. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:

nem főtt szét a krumpli szerencsére, nagy krumplik voltak félbe, meg hosszára negyedbe vágva.


Nagyon jó kaja lett. Köszönöm! :)

2018. júl. 23. 17:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól néz ki, azt hiszem hétvégén kénytelen leszek tarját venni.😆
2018. aug. 2. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:
Én is rádupláztam hétvégén, viszont mustárral szerintem nem jó ötlet bekenni, jobb volt az első, ami anélkül ment.
2018. aug. 2. 18:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én kevés zsírban elősütöm a tarja szeleteket, utána sózom, borsozom.

A sütőtálba először felszeletelt krumplit teszek úgy, hogy kicsit fedjék egymást. .

Ràteszem a hús szeleteket, beborítom felszeletelt hagymával. Egy nagy doboz tejfölbe néhány gerezd fokhagymát reszelek, megsózom, jól összekeverem és rácsorgatom az előkészített husira. Először alufóliával lefedve párolom, majd az alufóliát levéve megszórom reszelt sajttal és rápirítom.

2018. aug. 2. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:

ezt kipróbálom, de a tejföl nem fog megégni?


2 óráig sütöm az egészet, nem sütöm elő a húst.

Nagy szem krumplikat félbevágok, akkor nem fő szét.

Illetve a több hónapos "maradék" krumpli sem főtt nagyon szét ami kisebb volt. Meg sárgarépa nagyon jó megfőve. Mondjuk kicsit húsleves íze lett, de nem volt rossz.

2018. aug. 2. 20:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem ég meg a tejföl fincsi szaft lesz belőle.
2018. aug. 2. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!