Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell vizes piskotát sütni?

Hogy kell vizes piskotát sütni?

Figyelt kérdés
2008. nov. 2. 15:19
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
1 tojáshoz 1 evőkanál víz, 2 ek liszt és 2 ek. cukor kell. A tojássárgákat addig keverem a cukorral, amíg kifehéredik, közben evőkanalanként adagolom a vizet. Hozzákeverem a sütőporral kevert lisztet majd a keményre vert tojásfehérjét. Ez utóbbit nagyon óvatosan keverd a tésztába, mert ha összetörik a hab, nem lesz jó a piskóta. Kizsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Pár percig magas fokozaton, aztán lejjebb veszem a hőmérsékletet. Vigyázz arra is, hogy a sütés kezdetétől kb. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót, különben összeesik a tészta.
2008. nov. 2. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!