Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leggyorsabban a babot ehetővé...

Leggyorsabban a babot ehetővé tenni?

Figyelt kérdés

Vettem száraz babot.

Főzéssel vagy párolással, vagy áztatással vagy hogyan lehet a lehető leggyorsabban belőle ehető állagú babot csinálni mint pl a konzervek szoktak lenni?

Főzésnél vagy 10-12 óra múlva lett ehető formában..


Milyen praktikak vannak erre?



2018. aug. 4. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

12 órán át főzted a babot?!


Azt be kell áztatni, hideg vízbe, egy napra. És akkor hamar megfő. De akkor sem percek alatt, hanem max. másfél-két óra alatt. Ugyanis az SZÁRAZbab.


A mirelit fejtettbab még nicns kiszárítva, azt kell hasonlóan kevés ideig főzni, kb. fél órán át maximum.


A konzervek előre hőkezeltek, azaz fogyasztásra készek.

2018. aug. 4. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Beáztatod egy éjszakára, és főzés közben teszel bele egy kiskanál szódabikarbonát. Akkor hamarabb megfő.
2018. aug. 4. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy éjszakára beáztatod, és meg kellene hogy ezután főjön 1 óra alatt max.


Ám megértelek, vettem én is már olyan babot, hogy egy éjszakkás áztatást követően 5 óra alatt sem főtt meg, pedig szódabikarbónát is tettem bele. :D


Előfordul.

2018. aug. 4. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy éjszakás áztatás, kuktázás. Nem én szoktam főzni, így nem tudom pontosan, félóra vagy sem a forrás után, de nem kell neki rengeteg idő. Elvileg. Sajna a bab (fajtafüggő, a fajta persze a főzési időt is befolyásolja) képes arra, hogy a zöme szépen megfőjön, néhány darab pedig félig nyers maradjon, a mostani chilisbabunk azt tette :( Úgyhogy máskor tovább főzzük, de egy órát azért akkor sem. Kukta nélkül neki nem állunk, az durva lenne.
2018. aug. 4. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes a szárazbabot, a főzés előtt egy éjszakára, hideg vízben beáztatni, másnap az áztató vizet leöntöm, és hideg vízben felteszem főni, csak akkor sózom meg a főzővizet, amikor a bab puhulni kezd.
2018. aug. 5. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!