Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a fehérlisztet kiszeretném...

Ha a fehérlisztet kiszeretném váltani teljes kiőrlésű liszttel vagy zabpehellyel, milyen arányokat kell használnom?

Figyelt kérdés
2018. szept. 2. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Teljes kiőrlésű liszt nem létezik! Teljes értékű liszt viszont igen. Tedd fel a kérdést magamnak: honnan van kiőrölve? Értelmetlen megfogalmazás! Azt viszont nem írod, mihez szeretnéd használni. Én fele-fele arányban (1-1kg) teszek fehér, teljesértékű búza lisztet, illetve 10dkg rozs lisztet a kenyérhez. Rántáshoz, habaráshoz, sűrítéshez szintén rozs lisztet használok.
2018. szept. 2. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Eleinte hagyd meg 1/3ad fehér liszt arányban és csökkentsd . Mikorra már szinte teljesen elhagytad akkor érzed majd a boltokban a pékségben hogy savanyú dohos szaga van .Ez van a kristálycukorral , cseréld le nádcukorra mézre xilitre . Nincs fej gyomorfájás sem szomjúság sem nátha . Ezek a streil élettelen anyagok okoznak számos bajt betegséget .
2018. szept. 2. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ízlés és étel kérdése. Nekem a krumplis pogácsám 100% tk, a sima kenyér 60% tk, 30% fehér, 10% olajos mag és gluténmentes liszt. Az erősebben tojásos kenyereimben már alig van fehér liszt, az is jól bírja a tk-t. De én speciel nem szeretem a fehér kenyeret, főleg az ilyen kis bolti habkenyeret, ami főleg levegő, más pedig azért van oda. Ha a fehéret szoktad meg, szerintem fokozatosan keverd a tk-val s meglátod, mennyire ízlik :)


A fenti a kelt tésztákra vonatkozik. Nem kelt tésztánál sosem használok glutént, nem hiszem, hogy nekem különösebben számítana (évekre kipróbáltam a gluténmentes étkezést), de nem bízok semmit a véletlenre. Ízre nincs különösebb változás (illetve ha más is, nem rosszabb vagy jobb), árban nekem ugyanannyi, úgyhogy vegyes gluténmentes lisztet vagy valami teljesen más dolgot használok (rántani általában szezámmaggal szoktunk, egyes ételeknél azért felesben liszttel, nincs sok ilyen, aminél hiányozna a keményítő).

A zabpehely nekem ízre közel sem olyan jó, mint a gluténmentes keverékem (amiben zabliszt is van, de barnarizsliszt, kölesliszt is és mikor mi még). De aki szereti a zabot, az használhatja önállóan is, rengeteg ilyen receptet láttam már. Galuskához még nekem is jó úgy.

2018. szept. 2. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Itthon kizárólag teljes kiőrlésű lisztet használok. Igaz, leginkább nokedlit, palacsintát kavarok belőle és rántást. Serpenyőben sütök belőle esetenként akármilyen "kenyér lepényt": hindu lepény, vakaró, pupusa, teljesen mindegy van még egy jó néhány, ahány nemzet szinte annyi kenyér-lepény. Én azokon nem érzek semmi savanyú, dohos szagot.
2018. szept. 3. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!