Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vacsorának megfelelö saláta...

Vacsorának megfelelö saláta hús, tejtermékek és tojás nélkül allergiák miatt (? )

Figyelt kérdés

Kipróbált recepteket keresek, amik nem tartalmaznak semmit a fenti alapanyagokból, és vacsoraként elég laktatóak.

Egyrészt a google nem segít, mert hiába adom be ezeket, a megjelenetített receptekben valami problémás dolog mindig van, másrészt az sem segit, hogy "tetszés szerinti zöldségeket vágj össze és önts rá valamilyen öntetet", mert éppen a fantáziám merült ki.

Mivel elöre láthatólag hosszabb ideig kell így megoldani a vacsorákat, ezért konkrét receptekre van szükségem, amivel kellöen változatos lehet az étrend.


Elöre köszönöm a segítséget!



2018. szept. 2. 18:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Paradicsomos kuszkusz saláta, sokféle változat van a neten.

Én úgy csinálom, hogy először leforrázom a kuszkuszt. Aztán félbevágom a koktélparadicsomot, és felszeletelem az édeshagymát. Fekete olajbogyót is félbevágom, majd mindezeket beleforgatom a kuszkuszba. Olivaolajból és citromléből készítek öntetet rá. A tetejére pici petrezselymet is lehet tenni.

2018. szept. 2. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi, erre nem is gondoltam! (Ahogy írtam, pillanatnyilag semmi ötletem sincs már!)
2018. szept. 2. 19:48
 3/11 anonim ***** válasza:

Úristen hát ilyesmiből több ezer van.

Pl. taboulleh, görög sali feta nélkül (helyette olívaolajos-fűszeres tofut lehet használni, nagyon finom), mexikói saláta (bab, kukorica, paradicsom, paprika, avokádó), bulgursaláta, kuszkuszsaláta, krumplisaláta, svéd gombasaláta, olívabogyó-paradicsom-tofu saláta, almás zellersaláta dióval, szezámmagos ázsiai tésztasaláta, paradicsomos-olívás olaszos tésztasaláta, toszkán kenyérsaláta (parmezán helyett szórd meg pirított mandulával), karalábé-répa-alma saláta, qinoasaláta, káposztasaláta, szezámmagos uborkasaláta, japán spenótsaláta, algasaláta (az algák nagyon fehérjedúsak), ramensaláta stb.


Öntetnek ázsiai jellegű salikba szójaszószt használok, európaiakba olívaolaj-citromlé-zöldfűszer keverékét.


Általában pirított kenyérkockákkal vagy olajos magvakkal dúsítom a salátákat - tökmag, szezámmag, napraforgómag, stb. Ezek fehérjékben gazdagok és sok ásványi anyagot ill omega zsírsavat tartalmaznak. Néha eszek teljes kiőrlésű, magvas kenyeret is a saláták mellé.

2018. szept. 2. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

KÖszi neked is, rengeteg jó ötletet adtál.


Egy kérdés: esetleg ismersz különbözö önteteket, amikkel még lehetne variálni?

2018. szept. 2. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Jó a kuszkusz, én a bulgurt használom, leforrázom és ha már megpuhult, apóra vágott hagymát dinsztelek petrezselyemmel együtt, bele forgatom a bulgurt, bors, fűszerek. Egyébként szedd le a net-ről a narancsos répa-köret, ill. a különböző salátákat dobozos babbal, kukoricával még fel tudod turbózni, rögtön laktatóbbak lesznek.

Tökfélékből lehet pörköltet, vagy felszelve, paprikás lisztbe mártva hirtelen kisütöd, ez pl. a narancsos répa saláta mellé tökéletes meleg vacsora.

Szójakockából esetleg brassóit, borsos tokányt.

2018. szept. 3. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Babsaláta

1 boboz lecsöpögtetett Vörösbab konzervből, 1 fej apróra vágott lilahagymával, 1-2 kockára vágott paradicsommal készítem.

Az öntethez egy evőkanálnyi mustárt, 1 evőkanál ketchupot, kevés olívaolajjal, ízlés szerint sóval, borssal, citromlével kikeverem.

Ráöntöm a salátára, elkeverem, legalább fél óráig a hűtőben hagyom, hogy összeérjenek az ízek.

2018. szept. 3. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Meleg lencsesaláta


Hozzávalók / 4 adag

25 dkg lencse

2-3 evőkanál olaj

1 db vöröshagyma (apróra vágva)

1-2 szál sárgarépa (kockára vágva)

5 dl zöldség alaplé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

a mártáshoz:

1 ek mustár

2 kk fehérborecet

1 dl olívaolaj

1 csokor petrezselyem (apróra vágva)


Elkészítés:

A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

A hagymát megfonnyasztjuk az olajban. Az apróra vágott répát hozzátesszük és további 3 percig sütjük. A lencsét is hozzákeverjük, majd felöntjük a zöldség alaplével ( vagy 1 zöldségleves kockával és fél liter vízzel). Borsozzuk, majd puhára főzzük. Kb. akkor puhul meg a lencse, amikor elfő a leve.

A mustárt az ecettel simára keverjük, majd az olajat csepegtetve hozzáöntjük és elkeverjük. A mártást a lencsére öntjük, jól összedolgozzuk, petrezselyemmel ízesítjük.

2018. szept. 3. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Lencsesaláta hajdinával


Hozzávalók / 2 adag:

2 ek olívaolaj

1 közepes db vöröshagyma

1 közepes db sárgarépa

2 közepes szár halványító zeller

100 g hajdina

2 dl víz

2 szál kakukkfű

125 g konzerv lencse

3 ek fehérborecet

2 teáskanál mustár

1 teáskanál méz

bors ízlés szerint

1 csokor petrezselyem

2 teáskanál olívaolaj


Elkészítés:

Az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, sárgarépát és zellert.

Alacsony lángon 10-12 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hajdinát, és felöntjük a vízzel.

Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet.

Addig főzzük tovább, amíg az összes folyadékot be nem issza, közben időnként villával megkeverjük.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és ezután hozzákeverjük a lecsepegtetett lencsét.

Az ecetet, a mustárt és a mézet egy kis befőttesüvegbe öntjük, ízlés szerint adunk hozzá frissen őrölt borsot, lefedjük, és alaposan összerázzuk, majd a salátára öntjük.

A petrezselymet felaprítjuk, és a a salátához keverjük.

Tálalásnál extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.

2018. szept. 3. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm a recepteket, nagyon jók !
2018. szept. 4. 15:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezt tegnap találtam, a mai ebédem lesz. Szerintem tök jó!


[link]

2018. szept. 5. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!