Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehetne csinalni egy kilo...

Mit lehetne csinalni egy kilo felkockazott s. lapockabol?

Figyelt kérdés
Unom mar a porkoltet es vmi mast akarok csinalni. Elore is koszonom a segitseget.

2018. szept. 8. 17:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Brassói, mást nem igen lehet pörköltön már ilyen állapotban csinálni. Vagy bakonyit, de annak is pörkölt az alapja.
2018. szept. 8. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ledarálhatod, és akkor húsgombóc levest, vagy fasírtot.
2018. szept. 8. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták előttem!

Ha ledarálod, akkor a fasírton kívül lehet töltött paprika, valamilyen rakottas zöldséggel, krumplival, töltött káposzta, bolognai, erőleves (az darált húsból készül)

2018. szept. 8. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Bakonyi es a brassoi szimpatikus. :) Daralni nem akarom mar. Na majd utana nezek ennek a kettonek, koszonom :)
2018. szept. 8. 17:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Tokány, zöldséges ragu
2018. szept. 8. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Bakonyi sertésragu

[link]

2018. szept. 8. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

Hentes tokány



Hozzávalók:


1 evőkanál zsír

50 dkg sertés lapocka

15 dkg füstölt szalonna

3 csemege uborka

2 evőkanál paradicsompüré

2 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

só ízlés szerint

őrölt fekete bors ízlés szerint


Elkészítés:


A lapockát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük. A szalonnát apróbb darabokra szeljük.


Egy nagyobb serpenyőben a zsíron a szalonnát kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, fokhagymát és kevergetve világosra dinszteljük. Ezután rátesszük a hústt és fedő alatt pároljuk, sütjük.


Sokszor megkevergetjük,saját levében főzzük, ha elfőné, kevés vízzel vagy húsleves lével pótoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd a paradicsompürét is hozzákeverjük.


A sütés vége felé hozzákeverjük az uborkát és pár perc alatt készre főzzük.

2018. szept. 8. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Székelykáposzta


[link]

2018. szept. 8. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vadas zsemlegombóccal
2018. szept. 8. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Huu de jo, ezeket vegigprobalom amiket irtok, koszonom :)
2018. szept. 8. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!