Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan pirítsam meg a csirkeme...

Hogyan pirítsam meg a csirkemellet, hogy ne ússzon a lében?

Figyelt kérdés
Nem tudom úgy megpirítani a csirkemellet, hogy ne lepné el a hús leve teljesen, így nem pirult lesz, hanem főtt. Ti hogyan készítitek? Kínai ételekhez, gyroshoz kellene.
2018. szept. 22. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Magas hőfokon kezdd el sütni, várd meg, amíg teljesen elpárolog a leve, utána fog csak pirulni.
2018. szept. 22. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos nekem is ilyen szokott lenni. Azt hiszem, egyszerre csak keveset szabad betenni a serpenyőbe, akkor nem fog annyi levet ereszteni. Az a baj, hogy túl sok a víz a húsokban, nem csak a csirkében, a többiben is.
2018. szept. 22. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
A következő alkalomra javaslom, hogy vegyél szabadtartású állatot, az nem ereget vizet.
2018. szept. 22. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Keveset nem tudok pirítani, hány adagban kellene akkor sütnöm, mire a családnak, plusz vendégeknek elég lenne? Várjam meg míg nagyon forró lesz a serpenyő, és csak utána tegyem bele?

2018. szept. 22. 18:50
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
de miért nem öntöd le róla?
2018. szept. 22. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
39%

Pontosan! (Mármint az előttem szólóra reagálva)


Le kell róla önteni.


2 módszer van, vagy nagyon forró serpenyő, és kis adagok, hogy azonnal el is tudjon párologni a húslé, ha ez nem kivitelezhető, akkor le kell róla merni, vagy leönteni!


Én amúgy most olyan nemzetiségű emberekkel dolgozom (konyhán) akik totál más hőbehatási meg ételkészítési eljárásokat tanultak az országukban, és náluk pl ez alap!


Rengeteg dolgot így csinálnak. Ha nagyon nagy tömegű hús, akkor pl egyszerűen kevés vízben megfőzik, leszűrik, és a már (csirkéről van szó)

kifehéredett, és a sülési (ez esetben főzési) veszteség miatt kifolyt húsnedvektől megszabadult hússal dolgoznak tovább.


Nekem azért furcsa ez, mert az a sok kis apró fehér valami (biztos tudod miről beszélek) az benne van a húsnedvekben, és azt azzal együtt kiöntik.

Pedig a protein, tiszta fehérje, biológiailag értékes, elvileg pont azért drága a hús, mert abból van benne sok.

De ők kiöntik.

Mert úgy szebb. Meg ha pirítani kell, akkor jobban pirul.

SZóval egyszerűen szűrd le róla azt a levet.


Nagy tömegben lehetetlen elpárologtatni, mert mire elpárolog, annyira túlsül a hús, hogy totál szétmegy.

2018. szept. 22. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

Igenis, kis adagokban kell pirítani - vagy nagy serpenyöt használni, esetleg többet, vagy több adagban.

Ha levet enged, akkor nem pirul, hanem kifolyik belöle a húslé és száraz, cipötalpszerü lesz a végeredmény.

Ha meg leöntöd a levét, akkor éppen az értékes részt öntöd ki, emellett ennek benne kellene maradnia, hogy szaftos ételt tudj az asztalra adni.

Ha csirkemellet akarsz csinálni, akkor vagy rászánod az idöt, vagy jobb, ha lemondasz róla, mert jó nem lesz.

Föleg ha vendégeknek akarod adni, akkor vagy rendesen készítsd el, vagy valami más ételt fözz nekik.

2018. szept. 22. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Én nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát, segítségét!
2018. szept. 22. 20:11

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!