Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan köztetek, aki meal...

Van olyan köztetek, aki meal prepezik? Hogyan csináljátok? Mennyire előre főztök és miket?

Figyelt kérdés
2018. okt. 14. 11:43
 1/3 anonim ***** válasza:
31%
Persze, aztán minden hétvégén kell csinálni egy kis green prap-ot, hogy balanszban legyél.
2018. okt. 14. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
94%

Igen.

Vasárnap este az előre megvett alapanyagokból elkészítem a heti ebédem, ételtartó dobozokba rakom és hűtőbe teszem. Változó, hogy mit készítek, és általában a lakótársaimnak is én csinálom szóval nem 1-1 adagot főzök/sütök, van pár bevált olcsó, egészséges és finom receptem, van az alap csirkerizs+zöldségköret, meg minden amit tárolni és újramelegíteni lehet. Általában egyszerre két vagy háromfélét készítek el, abból több adagot.

Sokkal olcsóbban jövök (jövünk) ki mintha rendelnénk vagy készen vennénk a kaját, általában jobb minőségű is amit én főzök/sütök, és mivel versenyszerűen sportolok, fontos hogy meg tudom határozni miből mennyit eszek.

2018. okt. 14. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
95%

A munkába vitt ételemet készítem így.

Én egy hétre előre nem merek, szerintem nem egészséges 5 napos kaját enni pl. pénteken.

Helyette heti 2x-re osztom fel: vasárnap főzök hétfőre, keddre, szerdán a kollégákkal elmegyünk valahova enni, szerda este főzök csütörtök-péntekre.

Fagyasztani meg nem szeretek semmit, kiv. krémlevest mert tök más lesz az étel állaga, egyszerűen nem finom.


Ilyesmiket szoktam előkészíteni - nálam fontos szempont hogy gyorsan elkészíthető, tápanyagdús és mikróban könnyen felmelegíthető legyen az adott étel:

- krémlevesek mint a sütőtökkrémleves, kukoricakrémleves, brokkolikrémleves stb. (mellé pl. teljes kiőrlésű kenyeret viszek, olajos magvakkal szórom meg stb.)

- zöldségcurry rizzsel

- wok zöldségek, gomba, tofu rizzsel

- spaghetti all'arrabbiata vagy milánói (esetemben szójagranultáumból hiszen húst nem eszünk)

- tagliatelle gombás-spenótos-tejszínes feltéttel

- farfalle olajbogyóval, koktélparadicsommal, rukkolával, paprikával

- gnocchi spenótos vagy paradicsomos öntetben

- chili sin carne

- gombapörkölt nokedlivel

- zöldséges lasagne

- zöldséges paella

- rizottó (gombás, borsós, tökös, stb.)

- rakott karfiol, brokkoli, kel, stb.

- zöldbabos tofu + krumplipüré

- főzelékek pl. krumplifőzelék, zöldbabfőzelék stb.

- yakisoba

- ramen

- paprikás krumpli

- lecsó/ratatouille

- gombás lencse


stb., a nagyon sok lehetőség van

2018. okt. 14. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!