Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a legjobb zöldborsó...

Melyik a legjobb zöldborsó főzelék recept, ami nem édes?

Figyelt kérdés
2010. jún. 29. 16:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam csinálni: tetszőleges mennyiségű borsót felteszek főni annyi vízben, ami épp ellepi, teszek bele pici sót. Amikor már megfőtt a borsó, akkor tejjel kikeverem a lisztet (olyanra csinálod a habarást, amilyenre szereted - mi sűrűn szeretjük). A borsó főzőlevéből leöntök annyit, hogy épp csak maradjon egy kicsi a borsón és helyette felöntöm a lisztes tejjel. Párat "fortyan" és elzárom alatta a tüzet. Lehet beletenni friss petrezselyemzöldet.

Én csak akkor szoktam pici cukrot tenni a borsó főzőlevébe, ha nagyon "zöld" íze van, de ez elhagyható. Alapvetően ez nem egy édes borsófőzelék.

2010. jún. 29. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
borsót + apróra vágott hagymát kis vízben felteszek főni + fokhagyma, só, bors, szerecsendió, ha megfőtt tejfölös habarást bele
2010. jún. 29. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2010. jún. 30. 11:33

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!