Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem párolog el a hús...

Miért nem párolog el a hús alá öntött víz sütés közben?

Figyelt kérdés
Oldalast sütöttem, és kb 2 dl vizet öntöttem alá, ahogy a recept írta. De semmi nem párolgott el, így meg elég undorító, h úszik a vízben az oldalas.
2019. ápr. 9. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Mert a hús sütés közben vizet ereszt. Ez sül ki a húsból. Szerintem sok a 2 dl, bár függ a hús mennyiségétől is. Max. 0,5-1 dl, de így is levet fog engedni.
2019. ápr. 9. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Ha nincs szellőztetése a sütőnek akkor a gőz nem párolog el s újra lecsapódik, kevesebb víz és a sütő ajtó kitámasztása résnyire egy fakanállal talán segíthet
2019. ápr. 9. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Ameddig le van fóliázva, addig csak fől a 2 dl vízben, ami szerintem is sok.

Ha fóliáztad, akkor vedd le, szedd ki a húsokat ha már puhák, a lét főzd át akár fent a lapon és amikor már nagyjából csak a zsírja van, akkor tedd vissza a húsokat és hagyd, hogy fólia nélkül megpiruljanak és süljenek!

2019. ápr. 9. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos a felhasználók által szerzett tartalmaknak ritkán lehet hinni, főleg mennyiségi kérdésben. A 2 dl szerintem is sok, én épp csak alá lottyintok picit, de van hogy egy kis sört öntök alá. (kb. 0.5-1 dl között ez húsmennyiségtől is függ) Először lefóliázva sütöm, míg meg nem puhul a hús, majd amikor már bele megy a kés, vagy a villa, de ilyenkor még csak párolva van, akkor fólia nélkül sütöm tovább, míg meg nem pirul. Ekkorra el szokott távozni az a kevés folyadék.

Amikor még fólia alatt sül, alá nézek egyszer, és megmozgatom, hogy nem-e akar leragadni. Ha szükséges, inkább sütés közben öntök még alá.

2019. ápr. 9. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem van szellőztetése, mert amikor kikapcsolom fújja ki a hideg levegőt amég ki nem hűl. Pedig 3 dl-t írt a recept. Most már nincs letakarva, csak grillen pirítom, kinézetre nem rossz...
2019. ápr. 9. 14:59
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Én egyáltalán nem is teszek viszed. Fóliázva sütöm egy órát. Ez alatt kiengedi a saját levét ami puhitja is. Aztán fólia le és pirítom
2019. ápr. 9. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy ötlet volt mert nekem volt ilyen sütőm hogy emiatt nem párolgott el rendesen, a fóliára viszont nem is gondoltam, bocsánat. Az viszont jó hír hogy sikerült helyrehozni :)


/2. Válaszoló/

2019. ápr. 9. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
Minden attól függ milyen a hús. Ha be volt áztatva sósvízbe akkor lédús eleve, és kifolyik az olcsó húsból. (kivéve, ha direkt így készítetted magadnak)
2021. jan. 26. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!