Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy sikerült az első macaron,...

Hogy sikerült az első macaron, amit sütöttetek?

Figyelt kérdés
Egy csomó videót és receptet megnéztem arról, mire szükséges odafigyelni, hogy jól sikerüljön. Arra vagyok kíváncsi, hogy sikerült az első próbálkozásotok ezzel a süteménnyel, és hogy mire szükséges odafigyelnem. Azt tudom, hogy a nyersanyagköltsége csillagászati, és az elkészítési technikája nagyon bonyolult, de nem akarok ebből rutint csinálni. A hasznos válaszokat előre is köszönöm!

2019. ápr. 14. 12:56
 1/3 anonim válasza:
HATALMAS MACARON örült vagyok. Imádom! Gondoltam neki állok én is és csinálok. Szeretek sütni úgy is. Hát katasztrófa lett! Ugye cukorszirup kell hozzá, na szépen megégettem magam vele, még most is érzem azt a fájdalmat pedig négy éve volt. Ha kinyomtad a formákat a sütőpapírra meg kell várnod még "megszárad a tészta" és ha hozzá érsz és az ujjadon nem marad semmi akkor mehet a sütőbe amit előmelegítettél már azt hiszem 100 vagy 130 fokra. már nem emlékszem pontosan. Előny ha légkeveréses a sütőd az enyém nem volt. Szépen formára nyomtam, be raktam és az egész egyetlen egy lepénnyé folyt. Szőrnyű lett, nem sült meg csak éget. Soha többet nem csinálok inkább meg veszem. Te elkészítetted? Ha igen hogy sikerült?
2019. máj. 13. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Tökéletesen. Cukorszirup nélkül csináltam, az egyszerűsített receptet, de szerintem ugyanaz a végeredmény. Nincs cukorhőmérőm, és csak ezért nem is akarok venni.


[link]


Ezt a receptet csináltam. A mandulát porcukorral és kakóval ledaráltam (eleve darált volt, de nagyon finomnak kelll lennie), átszitáltam, a tojásfehérjét (gramra pontosan kimérve) felvertem, közben két részletben adtam hozzá a kristálycukrot. Mikor már kemény volt a hab, hozzákevertem a mandulához, nem nagyon kellfinomkodni, itt nem baj, ha összetörik a hab. Illetve pont az a jó, ha kicsit folyós a végeredmény, és szépen eloszlik a tepsiben. Sütőpapírra kimonytam habzsákkal, az elején kicsit csúcsos lett, de szépen elterültel. Meg kell rázogatni, pulthoz ütni a tepsit, hogy a levegőbuborékok kijöjjenek a tésztából. Aztán vártam kb 40 percet, addig annyira megszáradt, hogy már nem ragadt az ujjamhoz. 150 fokra melegítettem elő a sütőt (alul, felül sütés, nem légkeveréses) éskb 13-14 percig sütöttem. Mikor kivettem a sütőből, a talpa még puha volt és buborákos, de gyorsan megszáradt. Egyébként a szamos macaron kurzus-n is hasonló a recept, nem cukorszirupos. Viszont alinkelt recept nekem kicsit túl édes, legközelebb kipróbálom kevesebb cukorral.

2019. jún. 4. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy lánybúcsú alkalmával egy sütő tanfolyamon csináltam most Macaront. Előtte amúgy nem is ettem soha:D

Így, hogy adták az instrukciókat, megvolt a pontos recept, segített a csaj, aki tartotta, egészen pofás kis macaronok lettek.

Szerintem a nyersanyagköltsége egyáltalán nem csillagászati, igazából a mandulaliszt, ami drága hozzá, de 150 grammból kijött kb. 30 macaron. Azon kívül csak tojás, cukor, ételfesték. Meg attól függ ugye, mivel töltöd.


Viszont macerás nagyon, sok ideig tart és nem árt, ha ketten vagytok hozzá:D

A kedvenc részem az volt, mikor az egyik ember rázogatta a cukorszirupot a tűzhelyen a maghőmérővel, közben 115 C fok körül a másik ember elkezdte verni a tojásfehérjét (ami szigorúan 55 gramm volt:D) és akkor kellett beleönteni a tökéletes állagú, félkemény tojásfehérje habba a cukorszirupot, mikor éppen pont 118 fokos volt...:D

2019. szept. 8. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!