Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tócsni/lapcsánka így működhet?

Tócsni/lapcsánka így működhet?

Figyelt kérdés

A krumpli mellé újhagymàt, meg kaliforniai színes paprikàt tennék bele.

A paprikában nem vagyok biztos inkább, hogy hogyan működne ilyen olajban sütős cuccnál. :/


2019. ápr. 14. 17:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze reszelhetsz bele paprikát, finomra vágott hagymát, vagy bármilyen zöldséget, amit szeretsz. Biztosan finom lesz.
2019. ápr. 14. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Én meg inkább vagyok biztos a paprikában, mint az újhagymában!

A hagyma pillanatok alatt megég, teljesen más dimenzióban sül, mint a krumpli.

Vannak zöldségek, amiket lehet azzal együtt sütni, mert nagyjából megsül vele együtt.

Én rendszeresen reszelek bele répát, cukkinit, még brokkolit is szoktam belevágni, meg petrezselyemzöldet.


De a "hagymaszárral" óvatos lennék, mert a tócsni belsejében ugyan nem tud megégni, de ami kívülre kerül, és éri közvetlenül a forró zsiradék... az pillanatokon belül barnára éghet!

2019. ápr. 14. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Répàt én is szoktam bele tenni, a cukkinit megvétózták itthon :)

Sajna nem gondolkodtam előre, a boltok már zàrva vannak erre, úgyhogy igyekszem a hűtőből gazdálkodni.

Az újhagymán még filózom egy sort akkor, hogy mi legyen vele, köszi az észrevételt!

2019. ápr. 14. 18:54
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

A paprika túl vizes cucc, és inkább párolódna meg pplöttyedne. A hagyma, különösen újhagyma és szár valóban hamar átsül, és pillanatok alatt feketére ég, ahogy a 2. válaszoló írja.

De én is szoktam hagymát is beletenni időnként, viszont csakis rendes hagymafejet. Azt pedig lereszelem, és tök pépes formában keverem a krumplihoz és a liszthez. Úgy elelegyedik benne, nem tud úgy leégni, mintha zöldek lógnának ki belőle....


De ha mondjuk nem szeretitek eleve agyonsütni a tócsnit, akkor jó a zöld is beledarabolva, és akkor akkor szeded ki, ha a hagymák mér nem sülhetnek tovább, viszont a többi si azért átsült.... (Mondjuk mi ropogósan szeretjük....)

2019. ápr. 14. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

# diéta # egészséges # gasztroajándék # vegán # sütemény # tésztás receptek # mindenmentes # blog # csokis # házias # mediterrán # desszert # 100 magyar kedvenc # videós recept # csirke # saláta


Recept, cikk vagy ötlet keresése


RÉSZLETES KERESÉS

Tócsni, leves, saláta – reszelt zöldségekkel, változatosan

Ditte

2016. augusztus 23.



A reszelő jó barátunk, még akkor is, ha ritkán jut eszünkbe. Változatossá teheti fogásainkat, ha sokféle finomságot lereszelve készítünk el. Ha épp nincs ötlet, mit főzzetek, vagy egyhangú a fogyókúra, mutatok 3 receptet – sokféle reszelékből.



A kézi reszelő mellett jó alternatíva lehet a késes robotgép vagy épp az olyan fajta konyhai kütyü, amibe felülről betesszük a reszelnivalót, és fél perc alatt már kész is a friss alapanyag. Színes saláta, ízletes leves, jóféle tócsni kerülhet belőle a tányérra!


Reszelt színes saláta


Még a gyerekek is szeretni fogják ezt a színes, ízes, kicsit édes salátát, ami tele van vitaminnal, rosttal, tökéletes diétázóknak is.


Hozzávalók: lila hagyma, fejes káposzta, kígyóuborka, sárgarépa, kaliforniai paprika, zeller, alma, dió, citromlé, pici méz, kefir


Elkészítés: A diót törjük össze nagyobb darabkákra, a zöldségeket és az almát pedig reszeljük le a nagy lyukú reszelőn. Jól keverjük össze, enyhén sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citrommal, elkeverjük a kefirrel és a mézzel.



Forrás: iStock

Mintás tócsni


Ki ne szeretné a tócsnit, más néven a lapcsánkát? Főételnek vagy köretnek is kiváló, de eszegethetjük csak úgy is, mondjuk egy jó filmet nézve. (Már ha épp nem diétázunk.)


Hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg liszt, 1 nagyobb krumpli, 1 cukkini, 1 piros kaliforniai paprika, 10 dkg feta sajt, késhegynyi Cayenne-bors, só, bors, a mártáshoz pedig tejföl és fokhagyma (nem kötelező)


Elkészítés: Reszeljük le a krumplit, majd a cukkinit és a paprikát. A két utóbbit sózzuk be, hagyjuk állni, majd csavarjuk ki. A fetát daraboljuk apró kockákra. Keverjük össze a lisztet és a tojást, adjuk hozzá a krumplit, a zöldségeket és a sajtot. Fűszerezzük meg. A sóval csínján, mert a feta is sós. Olajjal kikent serpenyőben süssük pirosra. Míg sül, reszeljük le a fokhagymát, és tegyük a tejfölbe, hagyjuk kicsit állni. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor merjük rá a tejfölt a tócsnikra.

[link]

2019. ápr. 14. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!