Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek mikor fog nehézzé...

Szerintetek mikor fog nehézzé válni?

Figyelt kérdés

Tudom, mindenki más ütemben fogy és ez egyénenként változó!

De kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalataitokra.

175 cm vagyok, 93 kg-ról indultam és 27 éves.

Kalóriát számolok, heti kb 0,5-1 kg megy le, tehát elvileg ideális.

Most 84,8 vagyok. Ez elég könnyen ment eddig. 15 kg-ot még szeretnék fogyni. Szerintetek mikor fog stagnálni és mikortól lesz vért izzadós 🫣😬

tegnapelőtt 05:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor lemegy annyira a súlyod hogy kevesebb kalóriára lesz szükséged és a mostani kalóriával már nem fogyni fogsz hanem súlyt tartani. A sportmennyiségtől is függ.

Ha tippelhetek 75 alatt már biztoss. És ugye ha kisebb vagy, keveyebb a fenntartási kcalod tehát a fizikailag lefogyható maximum is kevesebb lesz egy bizonyos időtartam alatt

tegnapelőtt 07:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Általában az utolsó 5 kiló a legnagyobb szívás. Már nem annyi kcal-t használ a szervezeted, mint amikor még tényleg nagydarab voltál, szóval ahhoz, hogy fenntartsd a deficitet, még kevesebb kcal bevitel, esetleg több mozgás fog kelleni, belassul a folyamat.
tegnapelőtt 09:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem garantált, hogy nehézzé válik. Valakinek pont az a gond, hogy eléri a célsúlyt és nem tudja megállítani, csökken tovább. Az az ételmennyiséget amivel súlyt tartana már nem kívánja a szervezete.
tegnapelőtt 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló tartományból indultam. Nekem kb. 4 hónap és kb. 14-15 kg fogyást követően lett nagyon nehéz. Ott el is véreztem. Egyszerűen nem tudtam kijönni abból a stagnálásból, elfogyott a lelkesedés, hiába tartottam be mindent, az agyam folyton a régi kajákra vágyott. Pedig éhes sosem voltam, energikusabb lettem, jól éreztem magam. De amikor ránéztem azokra a kajákra, amit ehettem volna,egyszerűen nem kellett, vagy csak kis részük esett jól.
tegnapelőtt 14:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lesz vért izzadós mikor nem elég lemondani az édesített italokról és a nasiról hanem a mindennapi ételeket kell majd átvariálni folyamatosan. Mikor még az elején vagy beleadsz mindent aztán látod, hogy a "minden" is kevés és mégtöbb áldozatot kell hozni a további fejlődésért.

Az nehéz.

A legnehezebb része viszont megtartani a célsúlyt hosszabb távon.

Én pl sehogyse tudom magam 70kg alá vergődni.

Alapvetően szeretem a zöldséget de nem már nem kívánom. Megundorodtam a paprikàtól, az uborkától - főleg az olyan szezonális zöldségektől amiket "nyersen" szoktak enni, nem pàrolva vagy sütve. Tudom, hogy van millió saláta de most a századik öntet vagy kombináció sem tudja meghozni a kedvem hozzá.

tegnapelőtt 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

21 kilot fogytam eddig, meg kb 16-ot kell. Na nekem most jott el az a pont, hogy borzasztoan nehez :( Eddig nem mondom, hogy meg se kottyant, voltak melypontok, de majdnem olyan konnyu volt, hogy eszre se vettem es fogytam.

Most stagnalok egy ideje, valoszinuleg le kene vinni a kaloriat. De ha ennel is kevesebbet kell ennem, elajulok, nem fogom birni, mert eleg aktiv eletet elek.

Lehet mar igy maradok orokre es nem szopatom magam kaloria megvonassal, mert akkor kb minek eljek, semmi ertelme, ha szinte csak ehezessel tudok lefogyni. Azt meg gyerek+ munka mellett nem tehetem meg,hogy agyban fekudjek 0-24, mert max erre maradna energiam, ha ennel kevesebbet ennek.

tegnapelőtt 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 vagy a sportot fel. Most heti 6tal tolom, mast se csinalok csak fozok sportolok, alszom es dolgozom. De legalabb megy le
tegnap 07:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom hova tovabb, heti 5x sportolok is (futas es pilates). Ennel tobbet nem akarok, igy is azon gondolkozom, hogy ebbol vissza kene venni, mert erzem, hogy faradt vagyok. Persze az is igaz, hogy terembe nem tudok eljarni, nem fer bele az idombe, tehat azon biztosan lehetne valtoztatni, hogy mit edzem es hogyan, itthon lehet nem hatekony/ nem ertek hozza annyira, de sajnos meg van kotve a kezem ugymond, nincs annyi szabadidom, mint kene.

Reszben fizikai munkat is vegzek es pici gyerekem van, ugyhogy maxon porgetem magam, de nem biztos, hogy ez egeszseges lesz hosszabb tavon.

tegnap 08:48

Kapcsolódó kérdések:

A 15eves húgom 168cm és 60kg! Szerintetek normál testsúly? Mennyi az ideális? Többi lent

Szerintetek normális ez a súly? Kezilabdazik is,Heti 3szor. Vagy hogy tudna egy kicsit fogyni? (Mert szegeny mindig elégedetlen magával) Köszönöm a normális segítő válaszokat!

167 cm magas vagyok és 95 kg és 26 éves férfi. Szerintetek kaloriabazis szerint kiszámolva napi 1500-1550 kalóriát fogyasztani vegyesen minden...

Mellette még elkezdtem szobabiciklizni heti 3-4 alkalommal 10-15 percet. A biciklizés mellett még hasizmozok heti 4-5 alkalommal 100 darabot és fekvőtámaszozok 20-40 darabot! Szerintetek ez mennyire formálhat így fél év alatt kb? Véleményeket, tanácsokat illetve...

A Feleségem engem okol azért mert el van hízva. Szerintetek igaza van?

Soha nem volt nádszál kisasszony az tény, az is tény, hogy nekem ezzel nem volt gondom… Az elején kb 16 éve, én nagyon sportos voltam 183cm 74 kg semmi zsír, rengeteg sport. Akkor ismertem meg egy csinosan telt lányt 170 cm 69 kg (mostani feleség) mára ez teljesen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!