Van más is a.k.inek nincs ideje takarítani a házban 1-3hós baba mellett és nincs segítsége?
A férjem nagyon későn ér haza minden nap mivel van vállalkozása is , így rám marad minden. Nagyszülők sem tudnak most még a babára sem vigyázni kicsit..
Más is van így?
Hát, nekem is nehéz baba jutott, kézben volt csak el. Vettünk adamo hintát, hurcikendőt, mindben üvöltött, csak akkor volt jó, ha kézben volt.
Így a megoldás nagyon egyszerű volt: akkor takarítottam, ha apja itthon volt. Délután hazajött, odapasszoltam neki a gyereket és utána csináltam a dolgom. Ha este jött haza akkor este takarítottam, vagy felkeltem hajnalban amikor ő ment dolgozni.
Nem egyszerre takarítottam az egész házat, apránként. Egyik szoba, másik, fürdő stb..
Mialatt takarítottam, a kaja is megfőtt.
Kertem is van, egyik kezemben a gyerek volt, másikban a kapa.
Nem dolgoztam sose sokat, mindig csak egy órácskát...
Most már hogy nagyobb, sokkal nehezebb, szóval most próbálj rendszert vinni a háztartásba, mert ez csak rosszabb lesz így
Hurcikendőben majdnem mindent lehet a picivel csinálni, és akkor ölben is van, meg a kezed is szabad. A hasfájósságon is lehet, segítene, ha sokat van függőlegesben.
Nekem őszintén szólva sokkal könnyebb volt a házimunkát végezni amíg csak pár hónapos volt. Amióta viszont már mozog, azóta egyszerűen képtelenség bármit is kezdeni vele. Elférne még a hurcikendőben, de már nem marad meg benne. Felállt, lépeget a bútorok mellett, folyton elesik, mindig ott akar lenni, mint én, belemászik a mosógépbe, a mosogatógépbe, végignyalja a vécét (*facepalm*), szörnyű, fél kézzel mindig valahogy vissza kell fognom, amíg megpróbálok takarítani. A főzés csak úgy megy, ha alszik közben vagy a férjem lefoglalja. Szóval szerintem ez innen csak rosszabb lesz, kérdező.
Nem minden anyuka kap szobanövény gyereket, mégis meg tudja oldani valahogy a háztartást, mert neki úgy esik jól. Ha neked úgy jobb, hogy inkább a babával foglalkozol, mintsem a mosogatással, akkor sincs semmi probléma. A második opció is teljesen természetes, most úgysem megy hozzátok senki, ha meg megy, akkor már segíthet is.
Te tudod, hogy a lelkibékéd mit bír el: rumlit, mosatlant, síró gyereket vagy több felé szakadást.
Az én gyerekem is hasfájós volt. Semmi nem segített neki. Vagy kendőbe kötöttem, vagy az egyik kezemben a gyerek, a másikkal port töröltem, vagy hazavártam az apját és akkor takarítottam. Nem csillogott a ház, nem volt 3 fogásos menü minden nap, de a lelkinyugalmamnak kellett az, hogy rend legyen körülöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!