Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek igazuk van az...

Szerintetek igazuk van az oltáselleneseknek? Mik azok az érvek, amik mellettük szólnak?

Figyelt kérdés
Most itt leírom megjegyzésként, hogy én nem vagyok oltásellenes, viszont nem egy ismerősömmel keveredtem már vitában emiatt. Sőt, családtagjaimmal is sikerült.

júl. 8. 17:42
 71/95 A kérdező kommentje:

#64

De pontosan az a baj, hogy ezek csak "tegyük fel" dolgok, vagyis kitalációk. Pont ugyanilyen az összes többi is, amiről beszéltek. Valaki kitalálja, vagy félreértelmez valamit, és aztán terjednek rögtön az ilyen fajta pletykák.. És pontosan ez kell a hozzád hasonlóknak, akik nyilván milliószor jobban elhisznek egy ilyet, mint amit az orvosok mondanak, és támasztanak alá tényekkel. Mert egyszerűen fogékony az agyatok az ilyen összeesküvés elméletekre, így simán benyaljátok ezeket.

júl. 10. 17:49
 72/95 anonim ***** válasza:
63%

Neked kitaláció, mert nem te tapasztaltad. Én nem is várom el tőled, hogy elhidd, miért is hinnéd? Nem is ismersz.(Mondjuk a statisztikusokat se, de arra nem vársz bizonyítékot, de az már egy másik történet.) Aki viszont átéli, az hagy higgyen már inkább a saját szemének!

Nem, hol írtam, hogy ezt ráhúzom a világ összes statisztikájára?Nem foglalkozom más statisztikákkal, mert itt élek, az érdekel, ami itt történik.

Egyébként dolgoztam statisztikusoknak. Pontosan tudom, hogy megy. Ha nem akarsz hamisítani, akkor se a valós számok jutnak már el hozzájuk. Annyi kézen mennek át az adatok, és annyi változót nem vesznek figyelembe, hogy csoda is lenne, ha nem így lenne.

Azért az durva, hogy mennyire magányosak és bizalmatlanok lehettek. Ha nem maga a halott adja az információt, az máris csak pletyka lehet. Ti tényleg előbb hinnétek vadidegen emberek statisztikájának, mint a saját szemeteknek, vagy mondjuk a saját anyátoknak?

júl. 10. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 73/95 anonim ***** válasza:

"Én nagy ívben lesz.rom ugyanis, hogy ki mit hisz, meg nem hisz"

Nem úgy néz ki a folytatás alapján...

júl. 10. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 74/95 anonim ***** válasza:
15%

"miért is hinnéd? Nem is ismersz.(Mondjuk a statisztikusokat se, de arra nem vársz bizonyítékot, de az már egy másik történet.)"

:D

Mit igazol az egy tudományos kérdés kapcsán, hogy ki kit ismer? Mamám...


"Aki viszont átéli, az hagy higgyen már inkább a saját szemének!"

...

Nem foglalkozom más statisztikákkal, mert itt élek, az érdekel, ami itt történik."

Ott, a te kis világodban, a legszűkebb környezetedben. Jó. Akkor ne add elő úgy, mintha az egész világ, vagy csak az egész ország statisztikáit képes lenne semmissé tenni az, amennyit te látsz a világból.


"Egyébként dolgoztam statisztikusoknak. Pontosan tudom, hogy megy."

Ez is elég gyenge érv így, mert nem derül ki belőle, hogy mi volt a dolgod, amikor nekik dolgoztál. Ha pl. csak annyi volt a dolgod, hogy kávét főzz nekik, akkor messze nem tudhatod, hogy hogy is mennek azok a bizonyos dolgok...


"Ti tényleg előbb hinnétek vadidegen emberek statisztikájának, mint a saját szemeteknek, vagy mondjuk a saját anyátoknak?"

Anyám nem statisztikus, így statisztikai ügyekben semmi értelme nem lenne neki hinnem, ha amit mond, az ellentétes azzal, amit a (tök mindegy, hogy számomra ismerős vagy ismeretlen!) statisztikusok mondanak.


Te tényleg csak azoknak hiszel, akiket személyesen ismersz?

És akkor már tisztázzuk, egyáltalán mit jelent "ismerni" valakit? Nagyon sok fokozata lehet, nem? Akkor tehát milyen szintű ismeretség kell ahhoz, hogy valakinek (szerinted) hihessünk?

júl. 10. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 75/95 anonim ***** válasza:
58%
#73! A kérdés úgy szólt, hogy mik azok az érvek, amik mellettük szólnak. Én erre több oldallal ezelőtt leírtam a SAJÁT érveimet, amiért nem oltatok(amiből a személyes tapasztalat csak az egyik volt egyébként, de marhára ráugrottatok.) Azért írtam le, mert naivan azt hittem, hogy fel tudjátok fogni, hogy nincsenek általános érvényű érvek, mindenkinek saját oka van, ami miatt ő nem oltat. Nekem ezek. (Nem ez, legalább hármat írtam!) Sajnos tévedtem, nem vagytok elég okosak ahhoz, hogy felfogjátok, ez egy embernek az érve, ami miatt ő nem oltat, nem azt jelenti, hogy az összes többi "oltásellenesnek" kikiáltott is ezért. Sőt, azt se jelenti, hogy emiatt másoknak se kéne. Mivel kb.20 válaszoló jelezte, hogy neki ez nem jutott el az agyáig, elkövettem azt a hibát, hogy mindegyikre reagáltam. De ezúttal feladtam, gondoljatok, amit akartok.
júl. 10. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 76/95 anonim ***** válasza:
40%

"A kérdés úgy szólt, hogy mik azok az érvek, amik mellettük szólnak."

Egészen pontosan a kérdés úgy szólt, hogy "Szerintetek igazuk van az oltáselleneseknek? Mik azok az érvek, amik mellettük szólnak?"

Így nincs mit csodálkoznod azon, hogy miután leírtad az érveidet, reagáltunk a kérdés első felére, hogy igazad van-e.

júl. 10. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 77/95 vakvarnyúcska ***** válasza:
62%

Szóval engem nem nagyon izgat, hogy milyen érvek szólnának mellettem vagy ellenem, hanem a saját meggyőződésem szerint döntöttem.

Számtalanszor leírtam már itt az oldalon a hasonló kérdések alatt, hogy szklerózisom van, és egy súlyos gerincbántalmamra ópiát tartamú fájdalomcsillapító gyógyszert és rákbetegeknek való tapaszt kapok.Ez is ópiátot tartalmaz. Mint laikus, nem tudom eldönteni, hogy ezek mellé beadott oltás mit váltana ki nálam. Ehhez hozzájön az, hogy lassan hat éve nem hagytam el a lakást,(tehát esélyem sincs mást megfertőzni).

Valamint ami még nagyobbat nyom a latban, olyan anyagot, amit csak a válsághelyzetre való tekintettel engedélyeztek ilyen gyorsan, és senki nem vállalja érte a felelősséget, hanem nekem kell aláírnom, na, azt nem vagyok hajlandó beadatni.

Ezzel együtt nem vagyok sem oltás-, sem vírustagadó. Mielőtt valaki ideírja, hogy az aszpirinbe is bele lehet halni, mégis beszedem, nos nem szedek Aszpirint, amiket szedek gyógyszereket, azokat nem egy év alatt tákolták. Természetesen azoknak is van mellékhatásuk, de kénytelen vagyok szedni / használni őket.

A többi-jól bejáratott- kötelező oltást megkaptam én is és a gyerekeim is.

júl. 12. 02:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 78/95 anonim ***** válasza:
53%

"Mint laikus, nem tudom eldönteni, hogy ezek mellé beadott oltás mit váltana ki nálam."

Ezért kell az orvosra bízni, hogy mi legyen. Egyéni szinten is, országos szinten is, világszinten is.


"olyan anyagot, amit csak a válsághelyzetre való tekintettel engedélyeztek ilyen gyorsan, és senki nem vállalja érte a felelősséget, hanem nekem kell aláírnom, na, azt nem vagyok hajlandó beadatni."

"Csak" világválságot okozott a vírus, igen, ezért kell most máshogyan reagálni, mint unalmas hétköznapokon.

"Ilyen gyorsan" pedig úgy sikerült engedélyeztetni, hogy az egész orvostudomány gyógyszeriparostul, adminisztrációstul, mindenestül ráállt arra, hogy minél gyorsabban oltást adhassanak az emberiség kezébe - többek között pont azért, hogy az eleve mindenféle betegséggel küzdő embereket (pl. téged) se kelljen elveszítenünk.

Felelősséget mindenki vállal, mint egyéb oltásokkal és orvosi ellátásokkal kapcsolatban is: alá szokták íratni kórházi kezelések előtt is (hacsak nem sürgősségi beavatkozásról van szó), hogy beleegyezik-e az ember vagy nem, hiszen nem kötelező igénybe venni az orvostudomány vívmányait.


"amiket szedek gyógyszereket, azokat nem egy év alatt tákolták"

Ezt sem. Csak azt a sok éves "tákolást", ami egy gyógyszer vagy oltóanyag forgalomba hozatalát megelőzi, most össze tudták tolni egy évre (mert mindenki ezzel foglalkozott, nem azzal, amivel egyébként szokott - pl. aszpiringyártás helyett az oltóanyagra álltak át, nem hétvégéztek, hanem hétvégente is dolgozak, stb.) és nem tököltek minden egyes kis papírmunkás részleten heteket, hónapokat, így rövidebb idő alatt is sikerült.


"Természetesen azoknak is van mellékhatásuk, de kénytelen vagyok szedni / használni őket."

Természetesen az oltóanyagoknak is vannak mellékhatásaik (pontosabban oltási reakciókat kiválthatnak kisebbet-nagyobbat), de hogy a világjárványt kezelni tudjuk, mint emberiség kénytelenek vagyunk használni őket.

júl. 12. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 79/95 anonim ***** válasza:
50%

#78: " világválságot okozott a vírus, igen, ezért kell most máshogyan reagálni, mint unalmas hétköznapokon."

A vírus biza nem okozott világvalságot. Az üzletek bezárasa, és az emberek és a munkavégzés mesterséges korlátozasa okozza a világválságot.

júl. 12. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 80/95 vakvarnyúcska ***** válasza:
50%

78-as: Itt olvasgass az engedélyezési eljárásokról:

[link]


Ha össze tudták "tolni" az oltóanyag előállítását, azért abban én nem bízok. Ezért használtam a tákolás szót.:D


"Csak" világválságot okozott a vírus," stb... Nem kellene kiemelni a kontextusból a csak szót, mikor te magad is pontosan tudod, hogy miképpen értettem. Igaz, írhattam volna csak nélkül is, belátom, hiba volt. De a mondat értelmén mit sem változtat. És nem degradálni akartam a járványt, lévén, hogy nem vagyok sem vírustagadó, sem oltástagadó


Én életemben még egyetlen oltás beadását sem írtam alá. Egyedül egy műtétemnél kértek tőlem aláírást, meg amikor kórházba kerültem szteroid lökésterápiára, ott kérdezték meg, hogy milyen vizsgálatokba vagyok hajlandó beleegyezni? El is mondtam, hogy tekintettel a punkció, a szkópia és a biopszia utótagra végződő vizsgálatok kivételével bármibe belegyezem. Így utólag már belátom, hogy a szteroid kúrába sem kellett volna, de honnan is tudhattam volna akár én, akár az orvos, hogy rá másfél héttel ágyéktól bokáig tartó mélyvénás trombózist kapok miatta. (Ez tény, mert genetikai vizsgálatot végeztek, és kiderült, hogy a szteroid okozta.)


Mivel pedig 2003-tól 2006-ig pár igen komoly betegségem volt -ebben az időszakban diagnosztizálták a szklerózist is-, nagyon sok rossz tapasztalatot szereztem az orvosokkal kapcsolatban. Ezért kérlek, engedd meg nekem, hogy a saját életemmel kapcsolatban én dönthessem el, hogy mit vagyok hajlandó az orvosokra bízni.

júl. 12. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!