Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a Piskótatekercs elkészítés...

Mi a Piskótatekercs elkészítésének titka?

Figyelt kérdés

Aki gyakorlott ebben elmondhatná a receptjét és a a trükköket hozza.

Nagyon fontos lenne szülinapra és az illető semmilyen krémes vagy más sütit nem szeret csak ezt.



2019. okt. 28. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a receptet szoktam használni.

Piskóta rolád


4 tojássárgáját 4 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni.


4 tojásfehérje 4 dkg cukorral felverni.


10 dkg liszt, 1 kk. sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.


Sütőlemezen, sütőpapíron sütni. Ha kisült akkor a tészta tetejét le kell lisztezni és átfordítani.


Ha kihűlt akkor megkenni lekvárral és feltekerni.


Én a sütő saját tepsijében csinálom, tehát nagy formát használj.

2019. okt. 28. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Három tojásból keversz piskótatésztát, egy lapos tepsibe öntöd.

Elömelegített (200 fok) sütöben 10-12 percig sütöd, egy szalvétára vagy sütöpapírta borítod és még melegen feltekered.

2019. okt. 28. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A gáztűzhely saját alu tepsijében a 6 tojásból a piskóta, tökéletes vastagság lesz a tekercshez. Pontosan úgy, mint a 2-tes írja!

Amikor meghűlt, óvatosan kitekered, megkened, és szalvéta nélkül visszahajtod a tésztát. Tetejét megszórod porcukorral.

2019. okt. 28. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
A piskóta sütés megy :) de a feltekerést hogyan?
2019. okt. 28. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kiterítesz egy tiszta konyharuhát, és a tepsiből arra borítod a megsült piskótát. Nagyon óvatosan a konyharuhával együtt hajtogatod fel, a tészta el ne törjön, de a konyharuha a tekeréskor közé kerül, így a tészta nem fog összeragadni.

Teljesen feltekered és hagyod hogy úgy hűljön ki. Amikor már totál hideg, óvatosan szét tekered, megkened lekvárral, és már úgy tekered vissza, hogy a konyharuhát nem tekered közé.

2019. okt. 28. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen amikor a tésztát kiborítottad a konyharuhára, az aljáról a sütőpapírt szedd le, és utána kezd el a feltekerést.
2019. okt. 28. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
24%
A titok:Jó minőségű vajat vagy margarint kell hozzá használni,személyes tapasztalat.
2019. okt. 28. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"A titok:Jó minőségű vajat vagy margarint kell hozzá használni,személyes tapasztalat."


A piskótába nem kell sem vaj, sem margarin!

2019. okt. 28. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!