Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párizsi krém nem sikerült....

Párizsi krém nem sikerült. Miért lehetett? Több lentebb.

Figyelt kérdés
Több recept írja, hogy 400ml tejszínt forraljunk fel 20dkg cukorral, és szálpróbáig főzzük. Nos, a főzésnek már ezen a szakaszán elakadtam, ugyanis a tejszín egyáltalán nem akart besűrűsödni. Két alkalommal próbáltam meg kétféle habtejszínből, de egyik alkalommal sem történt meg a szálasodás. Kb. 10 percig főztem forrástól számítva, aztán feladtam. Sűrűn teszteltem, de hiába. Végig olyan folyékony volt, mint amikor felraktam. Mit csinálhattam rosszul?
2020. febr. 9. 06:21
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Önkényesen azért változtattam meg, mert laikus lévén nekem nagyon soknak tűnt a cukor s már találkoztam olyan elírásokkal a neten, amiket nem kellett volna betartanom.


Amúgy az a vicc, hogy tegnap dél körül raktam a hűtőbe a cukorral felforralt tejszínt, ami akkor még "leveses" volt. Ennek ellenére ma felvertem és tökéletes állagú, nagyon finom krémet kaptam.


Köszönök minden hozzászólást, a vádaskodót is.


[link]

2020. febr. 9. 10:59
 12/12 anonim ***** válasza:
71%

Nem szólok bele, de ha jó krémet akarsz készíteni, akkor messzire elkerülöd ezeket a margarinos förmedvényeket.


1:1 (tömeg szerint) arányban összekeversz étcsokoládét és tejszínt és egy csipet sót, majd hagyod kihülni. Ez a ganache krém, és 10000000x jobb mint a fent említett párizsi krém. Aki cukrászként hasonló förmedvényekkel dolgozik, az kókler.

2020. febr. 9. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!