Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vannak olyan alapanyagok,...

Vannak olyan alapanyagok, amelyek tisztításuk, előkészítésük során súlyukból veszítenek, és úgy lesznek felhasználva az ételekben, pl. a krumpli. A pogácsa receptjében, a krumpli természetes formájára, vagy a főttre vonatkozik a megadott érték?

Figyelt kérdés
Ma az 56 dkg pucolatlan krumliból lett 38 dkg főtt.

2020. febr. 17. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
A receptek mindig nyers számokkal számolnak. Ha a boltban veszel két kiló krumplit, fél kiló tésztát, stb, az is mind nyers.
2020. febr. 17. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Minden élelmiszert a nyers, megtisztott, fözésre elökészített állapotban kell mérni, ezzel a kalóriaértékkel kell számolni.


A te esetedben az 56 dkg krumplit meg kell pucolni, akkor még nyersen lemérni és azzal számolni.

Normál esetben kb 5% pucolási veszteséggel lehet számolni, de ha vastagon hámozod, vagy sok hibás részt vágsz ki belöle, akkor természetesen többet pucolsz el és kevesebbet használsz fel.

2020. febr. 17. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem ebbe nem is érdemes belemenni túlzottan, mivel annyi féle burgonya létezik, hogy ugyanazt a mennyiséget teszed bele más más fajtából , nem ugyanaz lesz az eredmény.

Ezért van az, hogy úgy írják a receptek, hogy annyi lisztet tegyél a krumplihoz, amennyit az felvesz.

Persze megkérdezheted, hogy hol van ez a pont, amikor már nem vesz fel többet ?

Nincs ilyen objektív pont.

Ehhez kell a gyakorlat.

Én sokszor tejet öntök a krumplihoz, ha nagyon száraz és , akkor több lisztet vesz fel.

Ez tényleg csak begyakorlás kérdése.

Ámbár most jut eszembe, ha nagyon a számok alapján szeretnél főzni, mert még kezdő vagy, akkor egy fa nedvességmérő műszer segíthet rajtad.

2020. febr. 17. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!