Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz ropogós a kenyér...

Mitől lesz ropogós a kenyér teteje?

Figyelt kérdés

Kenyérsütőgéphez való receptből csinálom. Félbarna. Kenyérsütőgéppel dagasztom, kelesztem, majd kiveszem a kenyérsütőből és előmelegített gáztsütőben 4-es fokozaton 40 percik sütöm. Az alja pont kemény, már majdnem határeset, hogy megég, de a teteje, mikor kiveszem, még valamennyire kemény, de mire kihűl, megpuhul. Megsül szépen, de nem lesz kemény, ropogós a teteje.

A sütő kb. 20 éves, nem légkeveréses. (Vesta3). Lehet, hogy légkeverésesben ropogósabb lenne?

Próbáltam megkenni sós vízzel a tetejét sütés előtt, de nem segített...



2020. febr. 28. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a forró sütőbe teszed kend be hideg vízzel a tetejét és a sütő aljába tegyél egy kis tepsibe egy pohár hideg vizet, hogy a kenyér gőzben kezdjen sülni.

Amikor kiveszed akkor, azon melegében szintén hideg vízzel kell megkenni, ettől lesz ropogós.

2020. febr. 28. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
AMikor kiveszed, hideg vízzel kell megkenni a tetejét.
2020. febr. 29. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő szándékú válaszokat. Érdekes tapasztalatom van, miszerint a gőzös melegben (egy tepsiben tettem a kenyérsütő forma alá vizet) még az alja sem pirult meg annyira, mint a víz nélkül. Elképzelhető, hogy a gőz növeli a sütési időt? Jelenleg 4-esen (160 fok) 40 perc.

Vagy vegyem fel 5-ösre?

2020. márc. 1. 20:21
 4/6 Noblesse Oblige ***** válasza:

A kenyeret érdemes max. Fokozaton sütni. Én 230-on csinálom.

Ha kacsasütőbe, jénaiba vagy más fedeles sütőformába sütöd akkor párásítani sem kell a sütőteret.

2020. márc. 4. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Oké, 230 fok, de akkor hány perc?
2020. márc. 5. 01:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Víz volt a tepsi alatt, úgy sütöttem, de még mindig 160 fokon, csak most 60 percig... az alja megsült, de nem pirult meg (gondolom, az alatta lévő víz matt), a héja alakulgat, majdnem ropogós már... ki fogom próbálni magasabb fokozaton is...
2020. márc. 5. 12:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!