Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a Kolozsvá...

Hogyan készítsem el a Kolozsvári - Erdélyi rakott káposztát, hogy a bentebb leírt állagot kapjam?

Figyelt kérdés

Eddig még nem csináltam erdélyi rakott káposztát.


Az első 10 találatot megnéztem Youtubeon, mégsem stimmel a mutatott készétel képe azzal, mint amit én szeretnék.


Azt szeretném, hogy keményre, ropogósra, kicsit talán szárazra álljon össze a rakott káposzta és a rizs, de mégis legyen jó kolbászzsíros színe, és lehessen érezni erősen a káposzta savanyúságát.


A videón elkészített rakott káposzták mind lucskosak, és fehéres színűek lettek. Jobban hasonlítottak egy rakott karfiolra, mint egy jó, kolbászzsíros káposztára.


2020. ápr. 20. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jo savanyut akarsz, akkor nem mosod at elotte a kaposztat, csak kinyomkodod a levet.


Ha roppanosra es sultebbre akarod a vegeredmenyt, akkor a kaposztat serpenyoben atpiritod es utana retegezed a tepsibe (svabok is igy csinaljak).

2020. ápr. 20. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
Én ki szoktam pirítani a sütőbe miután összerakom. Kb 1 órát pirul, így már sem nem tocsog, sem nem világos. Otthon így tanultam.
2020. ápr. 20. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Elkészítettem, ahogy leírtátok, sikerült :)
2020. ápr. 22. 16:54

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!