Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem friss a házikenyér...

Miért nem friss a házikenyér másnapra?

Figyelt kérdés

Kenyérsütőben sütök általában élesztős kenyeret, de másnapra még szárazabb, és nem finom.

500 g fehérliszt, 1 tk só, 1 tk cukor, élesztő, 1 ek olaj, 270 ml víz. Kevesebb vízzel még jobban pergett. Tudom hogy kenyérbe nem szoktak, de újabban hozzáadok fél deci tejet is, és így jobb az állaga. De akkor sem jó másnapra.

Arra gondoltam hogy a boltiba raknak még pluszba valamit amitől frissebb marad.



2020. máj. 19. 13:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

Ne finomlisztből csináld, hanem BL 80-as kenyérlisztből.


A boltit illetően meg jobb, ha bele sem gondolsz, mi mindent tesznek azokba a "hosszanfriss" kenyerekbe. :-X

2020. máj. 19. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Folytatom az előzőt... Itt nézegess jó recepteket! www.limarapeksege.com


Tutira kipróbált és bevált kenyérreceptek.

2020. máj. 19. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
42%
Másnapra semmi sem friss.
2020. máj. 19. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Több víz, hosszabb kelesztés, kenyérliszt. Limara oldalán nagyon jó receptek vannak. Az olaj nekem nem tett hozzá semmit, így én nem teszek bele.

Az én receptem: 700 gr liszt, 430 ml víz, két kiskanál élesztő, só.

2020. máj. 19. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez volt a problémám. Mostmár úgy csinálom, hogy 50 dkg liszthez főzök 2 közepes krumplit kicsi vízben. Ha megfőtt összetöröm, langyosra hűtöm és 3-4 dkg vajat vagy margarint keverek hozzá. Fél csomag élesztőt felfuttatok. Ezeket összekeverem és kelesztem.Jénait kiolajozom és beleteszem a kelesztett tésztát. 180 fokon 45 percig sütöm. Még harmad nap is puha lesz.
2020. máj. 19. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

3. Tényleg nem lehet friss másnapra, de az enyém nem is puha, és nem is finom.

Nem gondoltam hogy ekkora a különbség a sima fehér liszt és a BL80 - as között. Most utánaolvastam, és azt írják hogy a BL80-nak nagyobb a sikértartalma.

2020. máj. 19. 15:12
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Ha gyengébb liszted van otthon, vehetsz hozzá sikért a bioboltban. "Szejtán" néven is kapható néhol.
2020. máj. 19. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 Béla211 ***** válasza:
74%
Becsomagolod valamibe? Mert ha nem csomagolom be konyharuhába akkor n ekem is kiszáradt.
2020. máj. 19. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Ráterítek egy konyharuhát. De nincs rajta valami sokáig. De igazából már frissen is pereg, bár nem annyira mint másnap.
2020. máj. 19. 16:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Süss burgonyás kenyeret. Az még harmadnap is puha, ha maradna belőle.
2020. máj. 19. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!