Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéspörköltet hogyan készíte...

Sertéspörköltet hogyan készítenétek el?

Figyelt kérdés

2020. máj. 20. 09:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

hozzávalók / 2 adag

25 dkg sertéslapocka

2 közepes db paprika

2 közepes db paradicsom

1 közepes db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek sertészsír

5 dl víz

1 teáskanál őrölt fűszerkömény

2 db babérlevél

1 ek fűszerpaprika

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

----------------

elkészítés

Egy magas falú edényben olvasszuk meg a zsírt, majd szórjuk bele a kockára vágott húst, amit sózzunk és borsozzunk, ízlésünknek megfelelően. Plusz az őrölt köményt se felejtsük el hozzáadni.

Amikor a hús kifehéredett, öntsük hozzá a kockára vágott hagymát is, és kis idő múlva a zúzott fokhagymát is. Majd rövid ideig pároljuk őket együtt.

A paradicsomot és a paprikát vágjuk apró kockákra, és egymás után hozzáönthetjük a húshoz. Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig öntsük fel a vízzel. Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő!

A babérlevelet dobjuk a pörkölthöz, majd a fűszerpaprikát is szórjuk bele. Azért jobb a főzés vége felé hozzáadni a pörkölthöz a paprikát, mert intenzívebb marad az íze így, mintha már az elején rászórtuk volna.

Lassú tűzön addig főzzük a pörköltet, míg a hús megpuhul, aztán nincs más dolgunk mint tálalni, lehetőleg galuskával és savanyúsággal!

2020. máj. 20. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

#1-nek igaza van...

Én is így csinálom és csinálnám a helyedben.

2020. máj. 20. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#1: ez már egy erősen módosított pörkölt.


Egy "alap" pörköltbe semmi más nem kell mint zsiradék,hús, hagyma, só, paprika.

2020. máj. 20. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sokkal kevesebb alapanyagot használok, mint az első.

sertéshús (attól függ, mi akciós éppen)

1-2 fej vöröshagyma (attól függ, mennyi a hús és mekkorák a hagymák)

egy kis olaj

őrölt paprika

víz

ízlés szerint paprikakrémet is lehet hozzátenni, illetve apróra vágott zöldpaprikát

Én kétféleképpen szoktam.

1. Üvegesre sütöm olajon a felaprított vöröshagymát, erre teszem a húst, egy kicsit együtt sütöm, majd öntök hozzá vizet és hozzáadom a fűszereket, majd főzöm addig, amíg a hús meg nem sül.

2. Befűszerezem a húst (olaj, só, őrölt pirospaprika, mehet hozzá paprikakrém is, ha valaki szereti), és egy éjszakára beteszem a hűtőbe, és ezt adom hozzá az olajon üvegesre pirított hagymához, ilyenkor plusz fűszer már nem kell, csak víz, és ha valaki szeletel bele zöldpaprikát, azt is már a főzésnél kell hozzáadni.

Egyébként nekem eddig mindig az előre fűszerezett sikerült jobban.

Persze, lehet még fokozni, de a legegyszerűbb is nagyon finom.

2020. máj. 20. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
javítok, bocsi: "amíg a hús meg nem sül." helyett "amíg a hús meg nem fő." :-)
2020. máj. 20. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
48%

Keves olajon megdinszteljuk a hagymat

Hozza adunk pirospaprikat majd felontjuk vizzel .

bele tesszuk a megmosott hust , so bors es lassu tuzon hagyuk foni . Mikor mar felig megfott a hus vagunk bele ket kissebb paradicsomot 1-2 gerezd fokhagymat es paprikat .

2020. máj. 21. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!