Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Élesztős nyers pizzatészta...

Élesztős nyers pizzatészta eláll másnapig?

Figyelt kérdés

Holnap korán megyek oda ahova ígértem, hogy összerakom előre a pizzát, de majd ott sütjük ki, hogy friss legyen. Gondoltam a tésztát előre megcsinálom az este, hogy reggel már csak össze kelljen rakni a pizzát, ne kelljen várni a kelésre stb.

Nem fog összeesni reggelre vagy akármi?

Liszt, langyos vízben felfuttatott élesztő, olíva olaj és só az összetevők.


2020. aug. 22. 14:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
28%
A kelesztési idő 1-3 nap, tehát nem lesz baja.
2020. aug. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:

Tehát, ha a recept alapján 1 óra alatt megkel, az azt jelenti, hogy gyakorlatilag kelesztgethetném ugyan ezekkel az anyagokkal akár 3 napig is?

Hűtőbe tegyem?

2020. aug. 22. 14:43
 3/17 anonim ***** válasza:
94%
Tedd hűtőbe
2020. aug. 22. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
40%
Rakj bele kevesebb élesztőt, de általában még finomabb és érettebb lesz a tészta. Szóval nyugodtan, eláll.
2020. aug. 22. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
92%

A tésztát állítsd össze, de NE KELEESZD MEG, úgy tedd a hütöbe.

Akkor reggelre pont optimálisan kell meg!

2020. aug. 22. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
35%

Ezt jól bevállaltad :)

A kelt tészta nagyon érzékeny a hőmérsékletre. Alap esetben, meleg helyen 1-2 óra kelesztés elég is. Mivel szállítani is fogod a kész tésztát-nem tudom mennyi ideig- közben tovább kel. Ahova viszed ott is tovább kel, ha nem rögtön sütitek meg.

Sok kérdés felmerült: A feltéteket mikor akarod rátenni? Tepsiben sütöd? Ott még át fogjátok gyúrni? Hogy szállítod?

Ha hűtőben keleszted (8-24 óra), utána is nagyon ajánlott átgyúrni, majd meleg helyen rövid ideig állni hagyni!

Valójában nem bonyolult,sok sikert!

2020. aug. 22. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:

Huh, most hogy ez így olvasom tényleg jól bevállaltam :D

Úgy terveztem, hogy este begyúrom, reggel beleformázom a tepsikbe, ráteszem a feltétet és irány egy kb 45 perces út vele ott pedig be a sütőbe.

Szoktam pizzát sütni de soha nem hagytam még állni a tésztát, amint megkelt álltam is neki, ezért gondolkodtam el most rajta, hogy akkor hogyan is tovább.

Azt hiszem inkább a korán kelés, reggeli tésztagyúrás és dagasztás lesz a választott opció, a feltéteket majd rádobálom mielőtt megjönnek értem és akkor már csak az autóutat kell kibírnia. Voltaképp 45 perceket egymásra is várni szoktak a pizzák, ha több tepsivel sütöm így az még nem lehet túl vészes.

2020. aug. 22. 17:04
 8/17 anonim ***** válasza:
89%

Mivel nem vagy teljesen kezdő, nagyon is jó a terved, ha a hűtőben is van elég helyed: "Úgy terveztem, hogy este begyúrom, reggel beleformázom a tepsikbe, ráteszem a feltétet és irány egy kb 45 perces út vele ott pedig be a sütőbe."

Amint begyúrtad, azonnal mehet a hűtőbe, akár nagyobb tálban, akár folpackba csomagolva, így reggel azért valamennyi időt csak nyersz. Átgyúrni így is át kell, különben útközben "túlkel", de ezt látni is fogod!

2020. aug. 22. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
75%
Eleve nem ritka dolog 2, akár 3 napig állni hagyni a tésztát. Csak tartsd hűvös helyen mikor nem dolgozol vele.
2020. aug. 22. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
74%

#9-es, elég határozottan állítod: "Eleve nem ritka dolog 2, akár 3 napig állni hagyni a tésztát. Csak tartsd hűvös helyen mikor nem dolgozol vele."

Hogy érted, hogy eleve nem ritka, te gyakran tárolod akár 3 napig a kelt tésztát? A hűvös hely alatt mit értesz, vigyem le a pincébe, vagy tegyem a kamrába?

Kíváncsi lennék, dagasztottál-e már, vagy csak hallottál ezt-azt?

2020. aug. 22. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!