Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertés húst miért kell fehéred...

Sertés húst miért kell fehéredésig pirítani?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok még a konyhában és sok helyen láttam így írva. Édesanyám pedig nem így csinálja.

Miért kell fehéredésig pirítani és utána pl paprikázni?


2020. szept. 27. 18:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
én nem piritottam mégis jó lett mindig a pörkölt
2020. szept. 27. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szoktam. Legfőképp mivel én a hús előtt szoktam a paprikát beletenni.

Próbáld ki egyszer így, egyszer úgy, meglátod van e különbség..

2020. szept. 27. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
96%
Egyes recepteknél azért javasolják a pirítást, mert akkor kap a hús egy kérget és nem fől ki annyira az íze, zamatos marad.
2020. szept. 27. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Pörköltnél én sem pirítom a húskockákat, de mondjuk nem is vízbe főzöm, mint a gulyást.
2020. szept. 27. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
#3-asnál a pont. Egy védőréteget sütünk a húsra, és benne marad az összes zamata, íze, sokkal finomabb lesz az étel, ha így csinálod.
2020. szept. 27. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
24%

", sokkal finomabb lesz az étel, ha így csinálod."


Igen, ezért van egyes receptekben. Mert ez igaz, mondjuk egy egészben sült csemege sertéssültre.

Viszont abszolút nem igaz egy pörkölt jellegű apróhúsból készült ételre. Abban az esetben teljesen irreleváns.

A pörköltnek a szakaszos párolás a lényege, nem az, hogy az elején mindenképpen le legyen pirítva a hús.

2020. szept. 27. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
A sertéspörkölt főzése az nem annyi, hogy az előkészített alapanyagokat összeöntjük egy edénybe, alágyújtunk és megfőzzük! Bár mindenki tud jó pörköltöt főzni, igazán jót elég kevesen tudnak, mert az igazán jó pörkölt, sok elhanygolhatónak tűnő apróság miatt lesz olyan igazán jó. Az egyik ilyen, pont a nem túl apróra vágott sertéshús kockák megpirítása, kifehérítése, még a fűszerpaprika hozzáadása előtt. Ha nem így csinálod, sem lesz rossz, de szaftos, nem száraz, nem szálkás húskockád így lesz a friss pörköltbe.
2020. szept. 27. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
83%
Jobb ízt ad, úgymond "roppanosabb" lesz
2020. szept. 27. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
35%

Pörköltöt pörköltalapon kezdünk el párolni. (Az pedig tartalmaz fűszerpaprikát)

Aki ilyen evidenciákkal sincs tisztában, az nem tudom mitől olyan öntelt, hogy ide jöjjön válaszolgatni, ahelyett, hogy inkább kérdezgetne még vagy 10 évig. Talán azért, mert nincs tisztában a tudatlamságának a mértékével.

2020. szept. 28. 05:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
73%

A "pörkölt"-et miért hívják "pörkölt"-nek? Segítek: mert pörkölni kell a húst! Szakaszos párolás, atyaisten... Adok kis segítséget:

[link]

2020. szept. 28. 05:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!