Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lesz sok szaftja a...

Hogy lesz sok szaftja a porkoltnek???

Figyelt kérdés
Probaltam tobb hagymaval 2fej hagyma fel kg hushoz,probaltam tenni bele lecsobol is,de nem az igazi ☹️Otletek?
okt. 10. 09:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
87%
Hát pedig a hagyma, paprika, paradicsom és pirospaprika adja a pörkölt szaftjat. De ahhoz, hogy szaft legyen belőlük kell 1-2 óra. Hallottam már hogy valaki csirkemellbol csinál pörköltet, na ott vagy külön megcsinalod a szaftot vagy sose lesz szaft, mert öt perc alatt kész a hús.
okt. 10. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
86%

Nem mindegy milyen pörkölt. A hús fajtája nagymértékben meghatározza a szaft minőségét. A legsűrűbb szaftja a szarvasnak, vaddisznónak, marhának van, aztán sertés, csirke, nyúl.

Több hagyma hozzáadásával tényleg lehet javítani a szaft minőségén/mennyiségén, főleg, ha sikerül üvegesre, enyhén aranysárgára pirítani.

okt. 10. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 anonim ***** válasza:
95%

Sok recept van a neten, nyilván nem a szaftra mennek sokan hanem az összélményre, de ki kell próbálgatni őket, aztán ha valamelyik bejön az jó.


Amúgy igen, a hagyma,paprika,paradicsom,illetve az egyéb fűszerek adják leginkább a szaftot, meg a húsból kifőzött zsiradék, illetve mindig van 1-2 kocka hús ami szétesik.

okt. 10. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 anonim ***** válasza:
59%

Hús mennyiséghez igazítva.

Kb egy evőkanálnyi paradicsompürét tegyél a húshoz,és több vizet.

(egy db "kicsi" konzerv pl.50-70 dkg húshoz)

okt. 10. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
69%
Én minden ilyen pörköltes ételt kenyérszalonna pirítással kezdem.Utánna a hagyma.Ez adja meg a jó magyaros ízt.
okt. 10. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
34%
Ha van húsleves lé azzal is fel lehet önteni a pörköltet.
okt. 10. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
87%
A hagymát-zöldpaprikát apróra vágva, lassú tűzön kezd kezdd el dinsztelni, és amikor kezd aranysárga lenni, 1-2 víz és födő rá!!! Akkor besűrűsödik, mehet rá a hús, átforgatod hogy kérget kapjon, őrölt paprika, és először csak annyi vizet, hogy kb. 1-2 cm-rel érjen a hús alatt!!! Ha felforrt, vedd vissza takarékra! Ha gyors lángod főzöd a gyenge csirkét, percek alatt kész, és a hagyma-paprika nem érkezik igazából belefőni, elfőni. Ezért lesz leve, és nem sűrű szaftja a pörköltednek. Add meg neki az időt! Ne csak a húsnak, a hagymának, és a zöldpaprikának is.
okt. 10. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim ***** válasza:
53%
* 1-2 csepp víz!! és födő rá!
okt. 10. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 anonim ***** válasza:
73%
2 fej hagyma az semmi, tegyél 4-et. Érdemes a hagymát többször lepirítani, felönteni vízzel, újra zsírjára sütni. A paradicsomot paprikát apróra vágni, a hússal is érdemes játszani, hogy legyenek kisebb kockák benne, hogy szétfőjön.
okt. 10. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 anonim válasza:
17%
Meg kell ijeszteni! Attól befosik és garantáltan sok szaftja lesz!
okt. 10. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!