Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sóskamártást csinálok nem...

Ha sóskamártást csinálok nem nyersen eszem ,akkor már veszt a sóska a vitamin tartalmából?

Figyelt kérdés

#Vitam8n,sóska
2020. nov. 12. 06:49
 1/4 anonim ***** válasza:
15%
Nem, mivel a vitamin is belefő az ételbe.
2020. nov. 12. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
"Főzés közben a legtöbb vízben oldódó vitamin (C, B stb.) eltűnik az ételből, így az elkészült étel ezekből sokkal kevesebbet fog tartalmazni. A vízben oldódó vitaminok mellett a zsírban oldódó társaik (A, D, E, K) is hasonlóan viselkednek főzés közben."
2020. nov. 12. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
Igen.A hőkezelés (főzés) során veszít minden zöldség-gyümölcs a c-vitamin tartalmából. A párolás egy lazább módszer, így kevesebb a vitaminveszteség.
2020. nov. 12. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
67%
vannak hőérzékeny vitaminok, pl c vitamin, tehát ezeknek csökken a mennyisége főzés során
2020. nov. 12. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!