Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzőversenyre kellene recept?!

Főzőversenyre kellene recept?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Főzőverseny lesz nálunk nemsokára, bármilyen szabad tűzön főzött/sült étellel lehet nevezni.

paprikás krumpli, pörkölt, (bab)gulyás kizárva, esetleg chilis bab jutott eszünkbe...

Van valakinek valami jó ötlete hogy mit főzzünk bográcsban ami nem átlagos, mindennapi étel?

Ha recept is van, azt nagyon megköszönöm!


2010. aug. 15. 09:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Rántott hús...

Nem egy mindennapi bográcskaja.

2010. aug. 15. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Csülkös-babos káposzta a befutó nálunk. Jó kis füstölt csülököt előfőzöd és felkockázod, esetleg sima sertéscombot is vehetsz hozzá és nyersen felkockázod (de készítheted csak füstölt húsból is.) Jó sok hagymával pörkölt alapot készítesz, és beleteszed a húsokat, megfuttatod, majd felengeded vízzel. Amikor a hús már félig megfőtt, előre beáztatott tarkababot teszel hozzá, majd addig főzöd az egészed amíg a bab is meg nem puhul. A főzési idő utolsó 10 percében lecsöpögtetett savanyú káposztát adsz hozzá, és ezzel készre főzöd. Ízlés szerint fűszerezed. Mi végén külön szoktunk hozzá tejfölt és csípőspaprikát adni hozzá, hogy aki szeretne az tesz a saját adagjába. Nos, hogy tetszik? :)
2010. aug. 15. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! A mindmegette.hu-t ajánlanám neked.Rengeteg jó recept van itt.Sok sikert a versenyhez:))
2010. aug. 15. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Egy jó halászlé!
2010. aug. 15. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Zsiványpecsenye nyárson

80 dkg sertéscomb, 20 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej vöröshagyma, 7-8 darab burgonya - igen finom, ha személyenként 2-3 fej gombát is sütünk hozzá, só.

"A húst még otthon féltenyérnyi nagyságúra vágjuk, klopfoljuk, sózzuk. Fóliába csomagolva vigyük magunkkal. A nyársra felszúrunk egy burgonyakarikát, egy szelet húst, egy karika hagymát, egy szelet füstölt szalonnát, majd kezdjük előröl. Ha gomba is van, azt is beiktatjuk. A krumplit gyengén megsózzuk.

2010. aug. 15. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Marhalábszárból készült galuskás babgulyás, erőspaprikával.
2010. aug. 15. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Palócleves bográcsban recept



* 2 nagy fej vöröshagyma

* 1,2 kg birkahús

* 4 evőkanál olaj

* 2 evőkanál pirospaprika

* 2 teáskanál őrölt köménymag

* 80 dkg zöldbab

* 2 babérlevél

* 50 dkg burgonya

* 2 evőkanál liszt

* 4 dl tejföl



A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk. A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kisebb darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot és a burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Átforraljuk, és azon melegében tálaljuk.

2010. aug. 15. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bográcsos székelykáposzta recept


Hozzávalók 25 főre:


* 3 kg lapocka

* 3,5 kg savanyú káposzta

* 1 pár házikolbász

* némi füstölt dolog, ha akad a háznál

* fél kg hagyma

* fűszerpaprika (kb. fél deci)

* só

* bors

* némi zsiradék



A tüzet jól megrakjuk :). Egy kevés zsiradékon (zsír vagy olaj) az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Amikor már üveges, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd beleszórjuk a kockára vágott húst és füstölt húst, kavarunk rajta egyet, és kevés vízzel feleresztjük. Továbbiakban, mint pörköltet készítjük, azaz zsírjára lepirítjuk, majd újból egy kis vizet adunk hozzá. Amikor már a hús megpuhult, beletesszük a karikára vágott kolbászt is. Majd a káposztát megkóstoljuk és igény, illetve szükség szerint az egészet vagy egy részét átmossuk vízzel, és ráöntjük a húsra. Kb. 15 percet még főzzük a káposztával. Tálalás tejföllel és friss fehér kenyérrel.

2010. aug. 15. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
2010. aug. 15. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. aug. 15. 10:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!