Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgaborsó főzés, hogyan?

Sárgaborsó főzés, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sárgaborsot szeretnek főzni, tisztában vagyok hogy érdemes beáztatni főzés előtti este, azonban bárhol keresgélek, csak főzeléket és krémlevest találok a sárgaborsóval. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e főzni a sargaborsot úgy mint a rizst? Vagy a sargaborso nem szívja fel a vizet? Vagy esetleg, mint a tört burgonyát, ezt is mint egy tomorebb püre, el lehet készíteni? Köszönöm a segítséget! (Ui.: ugyan ez a kérdés felmerült bennem a vörös és sárga lencse kapcsán is)


2021. jan. 28. 10:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell beáztatni. Nem lehet rizskent főzni, szétesnek a szemek. Keress dahl receptet
2021. jan. 28. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 Mansour ***** válasza:
64%

Ha pürét akarsz, érdemes beáztatni, ha nem akarod, hogy szétfőjön, akkor nem. Az áztató és/vagy főzővízbe tett kávéskanálnyi szódabikarbóna még jobban segíti a puhulást.

Nem szívja fel úgy a vizet, mint a rizs, de valamennyit azért felszív. Pürét én úgy szoktam csinálni, hogy bővebb vízben főzöm meg, és ha megfőtt, a fölösleges levet leszedem róla. Külön párolok zöldséget, arra szedem rá, így leves is lesz. A pürét lehet pirított hagymával, fokhagymával, különféle fűszerekkel ízesíteni, ízlés szerint.

2021. jan. 28. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 hollófernyiges ***** válasza:
78%
Mindenképpen érdemes beáztatni, mert hamarabb megfő. Ha nem főzöd teljesen szét, akkor a levét leöntve simán lehet egészben köretként használni vagy összetörve és kis rántással pürének is finom.
2021. jan. 28. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
43%
15 perc alatt megfő áztatás nélkül....
2021. jan. 28. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Hát nekem nem fő meg fél óra alatt sem áztatás nélkül. Ez lutri, hogy épp milyet kap az ember.
2021. jan. 28. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Áztatással SEM fő meg 15 perc alatt, ne írjál már marhaságokat.
2021. jan. 28. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

Avaly!


30 éve főzök. 15 perc alatt megfő a sárgaborsó és soha életemben nem áztattam be

2021. jan. 28. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#7, hol veszed és milyen márkájú az a sárgaborsó? Én a legolcsóbbat veszem a Sparban, talán Paco a márka, és az nem fő meg túl gyorsan, 15 perc alatt biztosan nem. Amiket most ősszel vettem, azok egy örökkévalóság alatt sem akartak megfőni.


Vagy talán nagyon lágy a víz nálatok? Én budapesti vagyok és itt kemény a víz, elvileg ettől is lassabban főnek meg a dolgok.

2021. jan. 28. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
Valle de Sole a márkája. Nem Magyarországon élek.
2021. jan. 28. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

15 perc valóban kevés, de olyan 40 perc elég.

Ha beáztatod a sárgaborsót, akkor kicsit előbb készül el, és nem esik szét annyira mintha nem áztatnád be.

Akár hiszed, akár nem.

2021. jan. 28. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!