Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rosszul csinálom a spenótot...

Rosszul csinálom a spenótot és a tejberizst?

Figyelt kérdés

Spenót: fokhagymás rántást készítek, majd erre öntöm a kiengedett spenótpürét. Teszek bele sót, cukrot, borsot. Összefőzöm, majd a végén adok hozzá tejszínt is.


Tejberizs: felteszek melegedni 1 liter tejet, amikor forrósodik, beleöntök 2 dl rizst, vaníliás cukrot, csipet sót. Gyakran kavargatom, majd amikor puha a rizs, félreteszem lefedve. Kb. 20-30 perc múlva, ha felszívta a tejet, belekeverek egy pici darab vajat.


febr. 22. 14:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Nem!Teljesen jó
febr. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Ha ízre finomak, akkor nem. :) Ahány ház, annyi szokás.
febr. 22. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

szerintem is teljesen OK.

Én a rizst kevés vízben kezdem el főzni - fogalmam sincs, hgoy ennek van-e jelentősége... így szoktam meg. :) Horvát Ilona szakácskönyv. :

febr. 22. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 alletta ***** válasza:
52%
ügyesen csinálod, semmi gond vele!
febr. 22. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
19%

Kérdező!

1)

A spenótba SOHA nem teszek cukrot.

2)

A tejberizst vízzel kell elkezdeni főzni és amikor már dagadni kezdene, akkor kell felönteni tejjel.

febr. 22. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 alletta ***** válasza:
62%

*4

opsz! a spenótba én sem teszek cukrot.

febr. 22. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
20%

A spenotba nagyon is kell az edesito, es a tejbe aztatott kinyomkodott kifli.


A tejberizst eloszor vizzel felpuhitjuk, aztan ontjuk fel a tejjel. Ugyanis jobban elopuhul a vizben.

febr. 22. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát én hideg tejbe teszem a rizst és egy felvágott vanília rudat és úgy főzöm. Vagyis konkrétan csak lassan felforralom, aztán lefedem és úgy hagyom. Rizottó rizzsel tökéletesen működik, simával nem igazan, azzal kemény szokott maradni ezzel a módszerrel.
febr. 22. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 Avaly89 ***** válasza:
43%

Én SOHA nem teszek vizet a tejberizsbe, és MINDIG tiptop.


A spenótba sem használok rántást, sem habarást :D

febr. 22. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

Ha neked így jó és ízlik, akkor jó.

Én a spenótot soha nem rántanám, tejbe áztatott zsömlével sűrítem. Fokhagymán és són kívül mást nem teszek bele, cukrot pláne nem.

Tejberizsnél én fele tej-fele víz keverékébe teszem a rizst, a cukrot, vaníliás cukrot, vajat és együtt főzöm. Ha nagyon beissza a lét, akkor még tejjel higítom.

febr. 22. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!