Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek működne?

Szerintetek működne?

Figyelt kérdés
A kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek sós ételeknek, süteményelnek hogyan állna, ha zabpehelylisztből csinálnám őket? Tudom, hogy a zabpehelynek van egy alap édesebb íze, de szerintem azt megfelelő fűszerekkel el lehet nyomni. Nektek mi a véleményetek? Esetleg valaki próbálta már?

2021. febr. 28. 19:54
 1/5 anonim ***** válasza:
13%

Nem jó.


Édes?? Inkább keserű.

Plusz nincs benne glutén, nem áll össze a tészta.

2021. febr. 28. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
81%

Sok recept van a neten zabliszttel, illetve zabpehellyel, édes is, meg sós is, keress direkt rá.


#1-es: a zabpehely meg akkor keserü, ha régi, avasodik.

És a tészta összeáll glutén

nélkül is, ezért létezhetnek gluténmentes sütemények, kenyerek, stb. Meg mellékesen a zab éppen hogy tartalmaz glutént!

2021. febr. 28. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
2021. febr. 28. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Működik, mi szoktunk csinálni. Más íze van a hagyományoshoz képest, de finom.
2021. febr. 28. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nokedlit rendszeresen csináltam régebben (kicsit több tojással mint sima lisztnél). Van egy markáns íze, semmi esetre sem mondanám édesnek, de pl a pörkölt mellett már nem érződött ki.
2021. febr. 28. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!