Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kovászos kenyérbe cukor?

Kovászos kenyérbe cukor?

Figyelt kérdés
A család a házi kovászos kenyeret szereti, de nekem nem ízlik az a kissé savanyú, ecetre hasonlító (azt sem szeretem) íze. Lehet bele cukrot tenni, kicsit elnyomja?

#kovász #kenyér #kovászos kenyér #kenyér sütés házilag
2021. ápr. 4. 23:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet. Mehet a kovászhoz
2021. ápr. 4. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg, de szerintem attól nem lesz kevésbé savanyú.
2021. ápr. 5. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én ehhez a külön kovász készítését javaslom. Ha a család szereti a hagyományos savanykás kenyeret, akkor nekik csináld úgy, magadnak meg csináld édes kovászból. Én is más kovászt készítek, ha kenyeret sütök, és mást, ha kakaós csigát.

A képen a kis üvegben a fenntartó (anya) kovászt viszem tovább, a kicsordulós kovászom meg egy kakós csigához szaporított édes kovász. Úgy készült, hogy 50 g kovászhoz 100 g lisztet és 80 g vizet tettem és 20 g mézet (de lehet cukor is).

Amúgy, ha a kovászt mindig a még növekedő fázisban eteted meg, akkor kevésbé lesz savanyú. Vagy még egy trükk van, ha egy pici cukrot mindig teszel bele, az a savtermelő bacik ellen, a Saccharomycesek mellett dolgozik, akkor is kevésbé lesz savanyú a kovász.

De ha a család meg szereti a savanyú kovászos kenyeret, akkor inkább csinálj kétféle kovászt, mint én...


[link]

2021. ápr. 8. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!