Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rágós lett a töltött dagadó,...

Rágós lett a töltött dagadó, ötletek a korrigálásra?

Figyelt kérdés
Süssem még?
2021. máj. 15. 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Aha. De 150-180 fokon, fólia alatt hogy puhuljon meg rendesen.


Én ilyesmit min. 2,5-3 óráig párolom és aztán kezdem pirítani.

2021. máj. 15. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Az elsöt kiegészítve, pici (max. 1-2 dl) vizet tegyél alá, amíg párolod. Meg hagyj neki idöt megpuhulni!
2021. máj. 15. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
De kívülről már száraz
2021. máj. 15. 13:47
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Ezért írta az elsö, hogy letakarva párold és ezért írta a második, hogy vizet is tegyél alá, így gözben fog puhulni, a kiszáradt rész is valamennyire helyrejön.
2021. máj. 15. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Ha egyszer kiszáradt a felülete, nincs az a gőz, ami a húsba visszapumpálja a nedvességet. Annyit tudsz csinálni, hogy teszel alá egy kis vizet, és úgy rakod vissza, hogy előtte megfordítod. Így a már megpirult száraz rész némileg visszapuhul.

De a legtöbb amit tehetsz, hogy gyűjtöd a tapasztalatokat, tanulsz belőle, és legközelebb ott módosítasz a recepten, ahol a hiba gyökere van.

2021. máj. 15. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Az aggaszt hogy pontosan úgy csináltam mindent

Több receptet is elolvastam

Tapasztalatokat is hallgattam

Mégis ragos száraz doghus lett...

2021. máj. 15. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Írd le pontosan, hogy csináltad, mert valami nagyon nem stimmel, ha elvileg recept szerint készült, mégis kiszáradt!

A leggyakoribb hibák, ogy túl magas höfokon sütöd, nincs ideje párolódni, fedö nélkül kezded, és ezért szárad ki, de azt senki nem tudja megmondani, mit csináltál te rosszul

2021. máj. 15. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
Mennyi ideig sütötted? Milyen hőfokon?
2021. máj. 15. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
Hol vetted a húst? Lehet, hogy belefutottál egy olyanba, ami még a szupermarketes átlagnál is rosszabb.
2021. máj. 15. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Az okok: szr receptből dolgoztál, vagy eleve sikerült valami 1000 éves állatot vásárolnod, amit aztán főzhetsz, az életben nem puhul meg.


Mi is készítettünk már... ca 6 órán át kuktában! marhagulyást, amiben már minden péppé főtt, de az a nyomorult kockázott hús rágós maradt :D

2021. máj. 16. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!