Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Otthon sütött kenyér 3-4 nap...

Otthon sütött kenyér 3-4 nap után ragacsos, nyúlós lesz - mitől lehet ez ? Évek óta itthon sütjük a kenyeret és eddig nem volt ilyen.

Figyelt kérdés
Annyi változott, hogy most vettünk új sütőt (nem kenyérsütőgépben sütjük, hanem rendes sütőben), viszont nehezen tudom elképzelni, hogy azzal lenne a baj - minden mást jól süt, és az kenyér íze és állaga is jó - 3-4 napig, és utána nem száraz lesz, hanem ragacsos. A recept évek óta ugyanaz.

2021. máj. 18. 13:07
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nem írtam sehol, hogy olyan, mint ha friss lenne. Azt írtam, hogy nem megszárad, mint minden normális kenyér, hanem ragacsos lesz.

Egyébként azóta váltottunk receptet (kovászolt kenyérre) és a probléma megszűnt (illetve 3-4 napig már nem is marad meg a kenyér).

2022. jan. 20. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!