Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Otthon sütött kenyér 3-4 nap...

Otthon sütött kenyér 3-4 nap után ragacsos, nyúlós lesz - mitől lehet ez ? Évek óta itthon sütjük a kenyeret és eddig nem volt ilyen.

Figyelt kérdés
Annyi változott, hogy most vettünk új sütőt (nem kenyérsütőgépben sütjük, hanem rendes sütőben), viszont nehezen tudom elképzelni, hogy azzal lenne a baj - minden mást jól süt, és az kenyér íze és állaga is jó - 3-4 napig, és utána nem száraz lesz, hanem ragacsos. A recept évek óta ugyanaz.

2021. máj. 18. 13:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó kérdés, csak azt nem értem, hogy a lényeget miért nem írod le? Milyen fajta sütő, milyen típus stb, és milyen típus-faja volt az előző? Mert ha minden más ugyan az maradt, akkor nagyon nehéz kitalálni, de a sütőtől lehet ez.
2021. máj. 18. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1: pluSz a recept se ártana.... :)
2021. máj. 18. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
amúgy 3-4 nap után a legjobb/legdrágább "kézműves" kenyér se olyan, mint frissen....
2021. máj. 18. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Az új sütö másként süt, valószínüleg a höfok nem ugyanaz. Próbáld kicsit alacsonyabb beállítással és valamivel tovább sütni
2021. máj. 18. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

4-es: köszönöm, én is azt próbáltam tegnap: az eredeti recept szerint 250fok és 50 perc, ezt úgy módosítottam, hogy fél óra 250 fok és fél óra 200 fok, csak várni kell még 2-3 napot, hogy kiderüljön ez is ragacsosodik-e.

Annak mi lehet a magyarázata, hogy ha túl magas a hőfok, attól lesz ragacsos?

2021. máj. 18. 23:08
 6/11 anonim ***** válasza:
egyszerűen meg lehetne a magyarázat... Már kérdezték. Én is megkérdezem. milyen volt a régi sütő neve-fajtája és milyen az új neve, fajtája? Mi a recepted?
2021. máj. 18. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
5: ha túl magas a hőfok, kívülről hamar megsül (megég), a belseje nem sül át. Ettől lehet ragacsos.
2021. máj. 19. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

Ahogy a 7-es írta, ha túl magas a höfok, kivül túl hamar pirul, a közepe meg nem sül át rendesen, és idövel elkezd kicsit erjedni.


1/7-es: a recept lényegtelen, ha eddig müködött, akkor nem azzal van gond, másrészt a régi vagy új sütö tipusa sem sokat számít, mert tipuson belül is vannak eltérések, másrészt egy régi sütö esetében az elhasználódás miatt eleve nem úgy müködik, mint új korában.

2021. máj. 19. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
53%
Szerintem is a túl magas hőfok lehet a probléma. Próbáld meg 20-25 perc után kicsit vissza venni a hőfokot. Én mindig úgy sütöm a kenyeret, hogy 20 perc 250 °C, 20 perc 230°C majd kb 10 percig fedő nélkül. Mivel nekem mindig az alját kell tovább sütni én a végén átkapcsolom a sütőt alsó-légkeverèsre. Múltkor párom szüleinél sütöttem kenyeret, majdnem 10 perccel tovább sütöttem, és így is nagyon világos lett. Ki kell tapasztalnod az új sütőt, minden sütő máshogy süt egy kicsit.
2021. máj. 20. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Szeretném elkérni ennek a kenyérnek a receptjét, ami évek óta bevált és még 3-4 nap múlva is olyan mintha friss lenne, ha jól értelmezem a szavaidból.:) Köszi!
2022. jan. 20. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!