Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha már az olajban a víz benne...

Ha már az olajban a víz benne van, robbanhat? (Főzés közben)

Figyelt kérdés
Mindig van egy ilyen félelmem, mert tudom ha hirtelen olajra vizet öntünk hatalmasat robbanhat, de ha már összekeveredett akkor is? (Arra mindig figyelek hogy lehüljön kicsit az olaj mielőtt vízzel felönteném)

2021. máj. 21. 13:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Sok főzik így :)
2021. máj. 22. 00:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Sokan*
2021. máj. 22. 00:36
 13/18 A kérdező kommentje:
És pontosan azért tettem fel ezt a kérdést mert rengeteg receptben így van és bennem is kétségeket keltett. Úgyhogy köszönöm szépen a fenti kérdésemen túl nem főzési tanácsokért jöttem.
2021. máj. 22. 00:41
 14/18 anonim ***** válasza:
32%

Ha nem főzési tanács kell akkor a barkács rovatban kérdezz legközelebb. Ott is tudják, hogy forró olajba nem öntünk vizet, mert azonnal felforr és arcon csap, rosszabb esetben be is lobban és felgyújtod az egész konyhát.


Limnkelj már légyszives egyet a rengeteg recept közül ahol az a technológia van leírva amit kérdeztél.

2021. máj. 22. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:

[link]

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek..

[link]


Én pedig a rendkívül kedves modorod mellé ajánlom, hogy legközelebb keress rá esetleg te, vagy ne írj tanácsokat olyan témában amiben nem vagy jártas :) részemről ezt rosszindulat nélkül mondom

2021. máj. 22. 01:03
 16/18 A kérdező kommentje:
Valamimt szeretném megjegyezni, hogy a kérdésem tartalmazott egy zárójeles részt, pont arról amit mondtál :) sosem értettem a rosszindulatú válaszolókat.
2021. máj. 22. 01:07
 17/18 anonim ***** válasza:
46%

Na akkor egy kis értelmezés mondjuk az elsődnél:


- Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat megforgatjuk benne, hogy egy kis kérget kapjon. Kb. 1-1 percet oldalanként.


- A kiszemelt tepsibe vagy jénaiba tesszük, megszórjuk afűszerekkel, és elhelyezzük közte a zöldségeket.


- Töltünk alá fél dl vizet, és lefedjük alufóliával. Közepes hőfokon pároljuk. Félidőben megforgatjuk, és ha kell, pótoljuk a vizet.



Tehát: A serpenyő fent van a tűzhely tetején, és ott olajozgatsz. Utána fogsz egy tepsit átrakod a húst, de csak a húst, és öntesz mellé vizet majd így tolod be a sütőbe.

2021. máj. 22. 01:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:
Szerintem semmi gondd azzal, hogy te még nem alkalmaztad/hallottad a "lepirítom, majd felöntöm vízzel" sütést. Mindenkinek másképp tanítja az édesanyja/ más receptet követ. ( És nem azt az egy forrást küldtem :) )
2021. máj. 22. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!