Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A krumplinál mitől függ, hogy...

A krumplinál mitől függ, hogy sütni vagy főznivaló?

Figyelt kérdés

Nem az a lényeg, hogy a boltban vagy a piacn mit mondanak rá, vagy hogy az egyik ilyen fajta vagy olyan fajta, vagy így szokták vagy úgy szokták, hanem az érdekelne, hogy mitől függ ténylegesen a dolog.


A keményítőtartalmától? Víztartalmától? Cukortartalomtól? Vagy mitől?



2021. jún. 14. 01:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Kemènyítő tartalmától függ persze.
2021. jún. 14. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
86%
Én olyan sütök-főzök, amilyet kapni.
2021. jún. 14. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem már olyan pocsék krumplikat lehet kapni,hogy teljesen mindegy.

Az összes kapható fajtát kipróbáltam, amihez hozzá jutottam.

Kertben is termesztek,igaz csak keveset.

Az elmúlt években normális krumplit nem láttam.

Szerintem agyon keresztezik a fajtákat,hogy új, ellenállóbb fajtákat hozzanak létre és az állaga, íze meg fasorban sincs.

2021. jún. 14. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Mindegyik fajtából csinálok mindent, nincs nagy különbség.
2021. jún. 14. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
2021. jún. 14. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
3-assal nagyon egyetértek. Az biztos, hogy a profitmaximalizálásra hajtanak és szépnek látszó, nem megrohadó, gyorsan növőt gyártanak, mint az összes többi növény esetében. Nem az a lényeg, hogy nekünk jó legyen... itt sem.
2021. jún. 14. 13:22
 7/18 anonim ***** válasza:
61%

A Lidl-ben kapható francia krumpli (sárga vékony héjú) nekem tökéletes! Ízre, állagra is. Sütni és főzni is ezt használom.

Félbevágva tepsiben sütve (alá só és rozmaring) egyszerűen fenomenális. Krémesre sül a belseje, a héja meg ropogós aranybarna. Nymmm....

2021. jún. 14. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:

5-ös köszi A-B-C "konfekció" van.


A. - Salátának való, nem szétfővő burgonya. A főzés után is egyben marad. (magyarul: éretlen, valójában nem jó semmire csak eladásra)


B. - Főzni való, enyhén szétfővő burgonya. (ez az érett, újkrumpli)


C. - Szétfővő, lisztes húsú, inkább sütéshez ajánlott burgonya. (ráncos, régi krumpli, na ez kell nekünk)


De úgyis azt hazudnak amit akarnak...

2021. jún. 14. 13:30
 9/18 A kérdező kommentje:
De hogyan változik a keményítótartalma leszedés után? Csökken? átalakul? növekszik? Vízzel kiáztatható esetleg?
2021. jún. 14. 13:32
 10/18 anonim ***** válasza:
70%
De miért kéne kiáztatni belőle a keményítőt?????
2021. jún. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!