Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a pizzatészta jól...

Mitől lesz a pizzatészta jól kezelhető, jó nyúlós?

Figyelt kérdés

2021. júl. 9. 16:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Amikor bekevered annyi lisztet tegyél bele hogy takony állagú legyen. Várni kell amíg megkel kB 3 órát. Utána jól lehet formázni. De ha nem akkor egy kis lisztet meg tehetsz bele
2021. júl. 9. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Az olajtól, és attól, hogy rendesen megkel.
2021. júl. 9. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó minőségű liszt kell, alaposan át kell gyúrni a tésztát, majd hagyni kell kelni legalább 2, de inkább 3-4 órát.
2021. júl. 9. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Vegyél 00-s pizzalisztet, friss élesztőt használj és jól dagaszd ki a tésztát!


Olaj alapesetben nem kell bele - annak semmi köze a gluténláncok kialakulásához!

2021. júl. 9. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jót írt a 4. válaszoló.


Kellően lágynak kell a tésztának lennie és hagyni sokáig kelni.

2021. júl. 9. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A liszt. És a legtöbb üzletlánc sajátmárkás, legolcsóbb lisztje egy-két kivétellel mindent aláz 350Ft-ig.
2021. júl. 10. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

Igen olaj zárja a glutén szálakat, tehetsz bele, de akkor azután, hogy vízzel elkeverted a lisztet🙁

, picit állni hagyod és utána.Amúgy alapesetben nem kell olaj bele, kenyérbe sem.

2021. júl. 10. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A tartósságának jót tesz, bár zsírral sokkal jobb. Kell kiló lisztenként egy jókora evőkanál mondjuk disznózsírból, hogy ne morzsaszóró legyen másnapra a kenyér. Az íze előbújik, nyilván vaj vagy dupla adag margarin is jó lehet, ha jobb ízt adnak neked. Pizzát vajazva nagyon el tudok képzelni, fura is, hogy nem próbáltam lecserélni rá az olivaolajat soha. Na majd legközelebb. :) Kiló lisztenként 1 evőkanál 10%-os ecet vagy két jókora evőkanál tejföl szintén tud csodát tenni, a tejföl zsírtartalmát illik odasaccolni az egyéb hozzáadott zsír mellé, hogy nagy túlzás ne legyen.
2021. júl. 10. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. júl. 14. 11:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!