Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Levendulaszörpöt szerettem...

Levendulaszörpöt szerettem volna készíteni, de keserű lett. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Felforraltam vizet és belemorzsoltam a friss levendula virágokat. Fél napot áztak eddig, mást még nem raktam bele. Édesítő, citrom fog még belekerülni, de most belekóstoltam és van egy erős keserű utóíze. Ez mitől lehet? Fel tudom dobni édesítővel vajon vagy inkább dobjam ki és legközelebb valamit máshogy csináljak?

#levendula #levendulaszörp
2021. júl. 15. 09:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sok lett a levendula. Nagyon óvatosan, kevés virág kell lemorzsolva a szárról. És felesleges áztatni, annyira erős, tömény a levendula.


Én a levendulás fagyiba is csak 3 ágacska virágát rakom a forró tejszínbe. Letakarva max félóra, utána kiveszem.


Levendulazörpöt még nem csináltam, de ez jónak tűnik:

[link]

2021. júl. 15. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Közben nagyon felhígítva citrommal és édesítővel kellemes lett :)
2021. júl. 15. 13:33

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!