Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrós recepteknél miért alap,...

Túrós recepteknél miért alap, hogy a túró mellett a citrom is összetevő?

Figyelt kérdés

Anyukám, nagymamám az édes túrós ételeknél, süteményeknél ha használt/használ is citromot, maximum minimálisat, nem vagy alig lehetett csak észrevenni, hogy egy kevés van benne. A párom anyukája ha túrós ételt készít (palacsinta, túrógombóc, stb.) mindenbe citromot tesz, ami erősen kiütközik benne. Először nála tapasztaltam, hogy az édes túrós ételek, sütemények kötelezően együtt járnak a citrom ízzel, azaz inkább ő citromos-túrós ételeket készít.

Mostanában több túrós ételt készítettem (rétes, palacsinta, pite, rákóci túrós, túrógombóc), melyek elkészíte előtt több receptet is megnéztem. És tényleg szinte kivétel nélkül írják, hogy "egy citrom héja" vagy "citromból kinyert lé". Miért? Ettől nem is "túrós" lesz, hanem "citromos-túrós".


2021. okt. 8. 19:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Én azért, mert nagyon szeretem a citromhéj ízét.
2021. okt. 9. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a citrom ízét turóval együtt.
2021. okt. 9. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!