Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka az omlós husinak a...

Mi a titka az omlós husinak a gulyásban?

Figyelt kérdés
Hiába főzöm sokáig, akkor is olyan gumis marad a hús. Valamit az elején ronthatok el? Nem számít hogy marha vagy sertés akkor is olyan.

2021. nov. 3. 12:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ne legyen öreg az állat
2021. nov. 3. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Marhalábszárból kell.
2021. nov. 3. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad, hogy készíted. Ezért csak találgatok: A megdinsztelt hagymára ha ráteszed a húst, pirítsd pár percig, hogy a hús rostjai bezáródjanak. Ha már kifehéredett és nem folyik véres lé, akkor lesz omlós és az ízei is megmaradnak. Utána fűszerezd. Addig sót se tegyél rá.
2021. nov. 3. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen nagyjából így szokom. A húst tényleg csak addig pirítom fedő nélkül amig kifehéredik.
2021. nov. 3. 12:26
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
"Mi a titka az omlós husinak a gulyásban?" ... a turelem es a kello ido. "Jo munkahoz ido kell!" :)
2021. nov. 3. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
4 órán felül már nincs kifogás a husinak mégis gumis
2021. nov. 3. 13:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem így kell eredetileg csinálni, de én így szoktam, és mindig puha, omlós lesz a hús.


Úgy indítom, mint a normál pörköltöt. És én majdnem készre főzőm a húst, de még mindig olyan, mint a hagyományos pörkölt. Kóstolásnál: ennek még kell egy negyedóra, vagyis már puha, de nincs teljesen kész. Ekkor már alaposan szétfőtt a hagyma és a lecsó, sűrű szafttá változott. Ekkor teszem bele a vizet, és a zöldségeket. Lassú tűzön kb. 30 perc. A húslevesnél gyorsabb tűzön. Félóra után felveszem a hőfokot, és ha finoman forr, mehet bele a csipetke, aminek 8 perc kell. Ha letelt, kóstolok még egy utolsót, általában utánasózok kicsit, elzárom. Lefedem. Negyedóra múlva tálalható.

2021. nov. 3. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, valamiért a gulyáslevesre gondoltam a kérdés kapcsán, mert én annak a receptjét írtam, persze a vizet véletlenül kihagytam... :)

Na mindegy, a jó pörkölt titka a jó alapanyag, és a viszonylag lassú PÖRKÖLVE főzés, ami azt jelenti, mindig csak kevés folyadék, ami ha elfőtt, zsírjára pirul a hús, akkor öntök bele. Ezt akár 10-15ször megismételve.

2021. nov. 3. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
77%
Nekem ebből nagyon úgy tűnik hogy sikerült kifognod egy vén marhát.
2021. nov. 3. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Bibou112 ***** válasza:

Marhapofából kell csinálni.

Bármennyi ideig is főzöd, puha lesz.

2021. nov. 3. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!