Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel szoktátok készíteni a...

Mivel szoktátok készíteni a krumplipürét?

Figyelt kérdés
Én csak sót meg szerecsendiót teszek bele ízesítőnek. Van még valami jó adalék, amivel változatosabbá teszitek?
2022. márc. 11. 14:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan lehet kombinálni mindenfélével, de én is csak vaj-tej-só-szerecsendió.


keverhetsz bele pl. sült hagymát, vagy sült fokhagymát, de akkor már nem olyan "semleges" köretként viselkedik.

2022. márc. 11. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Tavasszal medvehagymát szoktam bele tenni, de az már medvehagymás krumplipüré.


Ha disznótoroshoz készül, akkor a kisült kolbászzsír nagyobb részét hozzákeverem.

2022. márc. 11. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, csak vaj meg só.
2022. márc. 11. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Többféleképpen is készül nálunk.

Az alap a krumpli, vaj, tejföl.

Ebbe johet:

-főtt tojas: a sárgája a krumplival együtt osszetorve, a fehérje kockára vágva

-apró kockára vágott színes Kaliforniai paprika: ez lehet nyersen és lehet párolva is, hangulat függő nálam. A nyers verzióba kerül apróra vágott friss petrezselyem is

-hagymás- rengeteg salottahagyma apróra vágva, kb 1-1,5 órát karamellizalva, az alap purebe keverve, plusz jó sok szerecsendió. Ebbe neha kerül tojás is, és úgy valami formába téve megy a sütőbe.

-reszelt sajtos - jó sok reszelt sajt az alap purebe

-fetas- elmorzsolt feta az alap purebe

-mascarpones- ez az alap pure, tehát krumpli vaj, csupán a tejföl helyett mascarpone van benne

2022. márc. 11. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajttal, tejföllel is finom
2022. márc. 11. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak vajat teszek bele
2022. márc. 11. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Vaj, tejföl, só, tej
2022. márc. 11. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Régebben én is a klasszikus vaj (margarin)+tej összeállításút készítettem, de rájöttem, hogy sokkal finomabb, ha CSAK habtejszínt használok. Szóval se vaj, se tej. Fűszerezni bármivel lehet, de így sokkal könnyebb, simább lesz, és a melegítéskor is jobban viselkedik.
2022. márc. 11. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
41%

Jajj, egyszer én is kaptam valami borzalmas pürét étteremben, kiderült hogy abban is szerecsendió volt!

Tej/tejszín, vaj/margarin, krumpli, só.

Ha pluszt akarok, akkor reszelt sajt vagy valami zöldfűszer, esetleg vegyesen tökkel/répával, de a szerecsendiós krumpli valami iszonyatos! Ez biztos valami szocreál hagyaték recept! :D

2022. márc. 11. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
90%

9-es: a szerecsendió kifejezetten illik bele, amíg nem túl sokat tesznek bele, az az, ami tényleg rossz, ilyenbe futhattál bele. Nem szoc-reál, már az Ínyesmester meg Gundel receptjei szerint is szokás bele tenni. Persze ezt is - mint minden mást - el lehet rontani.



Az alaprecept: krumpli, só, vaj (NEM margarin), tej. Néha teszek bele szerecsendiót

Változatok: lehet bele sárgarépát, zellergumót, zöldborsót, céklát, sütötököt, édeskrumplit tenni - ezeket külön nagyon kevés vízben párolom, botmixerrel pürésítve teszem bele, különben nem lesz egynemü.

Lehet fött tojást, sajtot - különbözö fajtákat - tenni bele, friss zöldfüszereket, nyers zöldségféléket.

2022. márc. 11. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!