Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsem el, h ne olyan...

Hogy készítsem el, h ne olyan legyen, mint a cipő talpa?

Figyelt kérdés

Mindig csirkét szoktam sütni v főzni, de most bátorkodtam megvenni pár szelet sertés karajt. Tejszínes gombával készítem, a receptben azt írta, h a végén a húst főzzem puhára. De mégis meddig kell főznöm? 20 perce főzöm kis lángon a tejszínes-gombás lében, de még mindig olyan, mint a cipő talpa. Vagy valamit elrontottam? Megpuhul ez egyáltalán?

Köszönök minden segítséget! Sajnos nekem ebben semmi rutinom :/



2022. márc. 25. 11:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Adj neki még 20 percet, és pótold a folyadékot, tegyél rá fedőt. Ha túl híg marad, még erős forralással sűrítheted. Lehet, hogy túl sok volt az elősütés, nem klopfoltad ki, vagy öreg az állat.
2022. márc. 25. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
[link] Ez recept 50 percet ír
2022. márc. 25. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem klopfoltam ki, mert vékony szeletekre volt vágva, a recept sem írta. Fogalmam se volt arról, h kell :/

Azóta is fedő alatt főzöm, elég sok leve van, nem hiszem,h az a gond. 3-3 percet írt, h süssem mindkét oldalát, kb addig süthettem, de már akkor megkeményedett a hús. Talán minimális a javulás azóta, nem sokkal puhább

Azt hiszem, maradok a csirkénél ezek után

2022. márc. 25. 11:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat, még főzöm kicsit és bízok benne, h ehető lesz
2022. márc. 25. 11:39
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Pedig nincs ezzel semmi gond, egyszerűen rá kell szánni kb.egy órát a párolásra és olyan puha lesz, hogy villával is szétomlik. Mondom ezt úgy, hogy az esetek 90%-ban csirkét szoktam csinálni, de a múltkor kaptunk friss karaj szeleteket, jó vastagra szelve, nem is klopfoltam és a fenti módon isteni dubarry lett belőle!
2022. márc. 25. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
94%

Addig főzd,amíg nem puhul meg!

A disznóhúsnak sokkal több idő kell,mint a csirkének.

2022. márc. 25. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
96%

Nekem a disznó általában a pörköltben és gulyásban is 1 óra minimum, mire kezd puhulni.


A marha meg korfüggő, a bolti nekem 1,5-2 óra múlva kezd puhulni, de öregebből volt, hogy 3 órát főztem.

2022. márc. 25. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok. Én is helyesbíteném a válaszom, hogy MINIMUM egy óra, mert aztán lehet simán volt az másfél is.

7-re: Én a múltkor háztól vett "borjút" főztem 4 óra hosszát és jó finom házi kacsával is jártam már így többször is.:)

Ezekre az erősebb húsokra egyszerűen rá kell szánni az időt, de ezért nem javaslom, hogy lemondj róluk Kérdező, elfődögélnek maguknak csak néha rá kell nézni. Viszont szerintem nem jó mindig csirkét enni, sőt jobban belegondolva a 90%-om is módosítom inkább 70-re.:)

2022. márc. 25. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Így másfél óra főzés után egészen puha lett.

Sajnos nem nagyon ehetem a vörös húsokat a köszvényem miatt, de azt gondolom, h havonta 1-1 alkalommal beleférhet, legfőképp azért is, mert nem csak magamnak készítem.

2022. márc. 25. 12:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Elnézést hogy kérdezek kérdező, de én úgy tudtam a köszvénynél semmilyen húst nem javasolnak (nemrég diagnosztizáltak, érdekel hogy hülyeséget mondtak-nekem, nem szívesen mondanék le teljesen a húsról)
2022. márc. 25. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!