Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csinálod a pergős rizst?

Hogy csinálod a pergős rizst?

Figyelt kérdés

Mitől olyan jó pergős az állaga?

Van egy biztos módszered?



2023. febr. 2. 14:22
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%
Minőségi "a" rizs, egy evőkanálnyi olajon kicsit lepirítom, felöntöm 2X-es vízmennyiséggel, sózom, borsozom, és kb 10 percig fedő alatt kis lángon főzöm, majd 10 percig lezárva még pihentetem.
2023. febr. 2. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
70%

- Jó minőségű, hosszúszemű rizs

- Olajon pirítás

- Max másfélszeres mennyiségű víz

- Felforrás után lekapcsolás.

- Tilos kavargatni

- Megvárni míg minden vizet felszív

- Miután megfőtt egy villával fellazítani

2023. febr. 2. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:
'A' rizzsel dolgozom. Van olyan szakács, aki a másfélszeres vízmennyiséget ajánlja, mert ő a rizs-víz helyes arányára esküszik. De a legelterjedtebb a kétszeres vízmennyiség. Olyat is hallottam, hogy egyszeres vízmennyiség, de bárhogy is csináltam, nagyon kemény lett, az semmiképpen nem jó.
2023. febr. 2. 16:40
 4/23 A kérdező kommentje:
A gondom az, hogy mindig összeáll a rizs. Hallottam már, hogy a túlfőzés a hiba, a hideg víz felforralása a hiba, a gőz benntartása a hiba, a kevergetés a hiba. Sok mindent mondanak, sokféleképpen el lehet rontani. A kevergetéssel már sokszor elrontottam, annyi szent.
2023. febr. 2. 16:44
 5/23 anonim ***** válasza:
60%

" Van olyan szakács, aki a másfélszeres vízmennyiséget ajánlja, "


Ezt garantálom, hogy ilyen nincs!!!

Tudom, hogy ez egy anonim oldalon nem jelent sokat, de az én szavam igenis sokat jelent, és ilyen egészen biztos, hogy nem létezik!

Aki ilyet mond, az egész egyszerűen nem szakács. Ha van róla papírja, akkor se!

Az egy szakbarbár.


"Olyat is hallottam, hogy egyszeres vízmennyiség"

Töltelékbe maximum, (káposzta, paprika, stb) amikor még utána főzöd fél óra-óráig, és rendesen be tud dagadni.


"Hallottam már, hogy a túlfőzés a hiba, a hideg víz felforralása a hiba, a gőz benntartása a hiba,"


Őszintén, ilyeneket kiktől? Jézusom, komolyan mondom, olyan végtelenül unom már, hogy az életemben is napi szinten találkozom olyan okoskodó mindenhez is értő emberekkel, akik életükben nem láttak konyhát, de osztják az észt.

Egy kérdés:

Ez a te kérdésed:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..


Csak mert itt volt olyan csökkent értelmű személy, aki szerint attól kemény a rizs, ha van elég folyadék, amit fel tud venni, és attól lesz puha, ha minél kevesebb vizet teszünk rá.

Te a te kérdésed volt?

2023. febr. 2. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
22%

Kétszeres mennyiségű vízzel sosem lesz pergős, úgy ragacsos lesz. Másfélszeres vízmennyiség az optimális.

Ezt mindenki tudja, aki főzött már rizst.

2023. febr. 2. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
27%

7-es, ilyen az tapasztal, aki nem főz, hanem próbálkozik, mint hangya a tökével.

Akinek fingja nincs róla, hogy nem a víz mennyisége okozza azt, hogy ragacsos lesz!

Csak ezt feltételezi, mert dilettáns, és úgy gondolja, hogy biztos sok volt a víz, ezért szétfőtt a rizs.

Ezért kitalál a problémára egy "megoldást", és kevesebb vízzel kezdi el csinálni.

A végeredmény: Picit pergősebb rizs, viszont belül kemény, mint a sörét.


Aki viszont nem csak főz, mint egy ámokfutó, hanem ért is hozzá, az több mint 2-szeres mennyiségű vízzel is pergősebb rizst csinál, mint te másfélszeressel, mindezt úgy, hogy 2 nap múlva is puha.

2023. febr. 2. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 A kérdező kommentje:

Van papírja róla és neves szakács, egy neves étteremben. Nem rontom a szaktekintélyét. Azt mondja, ha kétszeres a vízmennyiség, akkor szétfő, ezért a másfélszeres vízmennyiséget ajánlja.


Az egyszeres vízmennyiség tuti hogy kemény, mindenhogy próbáltam.

Japánban főzik így általában, de az másfajta rizs lehet.


Nem én írtam ki azt a kérdést.


Most már tudjuk hogy ki számít dilettánsnak, de ha esetleg leírnál egy működő rizsfőzési technikát, azt megköszönném!

2023. febr. 2. 18:26
 9/23 anonim ***** válasza:
28%
Szia, a rizst lepiritod olajon, közben kétszeres mennyiségű vizet forralsz, tehát 1 kg rizshez 2 liter víz. A vízbe rakhatsz mirelit zöldségeket, leves kockát, sót. Ha a víz felforrt, óvatosan ráöntöd a pirított rizsre, vigyázz a kezedre mert hatalmas forró gőz felhő csaphat fel. Ezután szoktam petrezselymet rászórni, összekeverem, majd fedővel letakarom és beteszem az előmelegitett sütőbe. Keverni ezután már tilos mert mászkos lesz. KB 15-20 perc és kész a tökéletes, pergős rizs. Ja és egy jó tanács, vigyázz mikor a forró vízzel felöntött rizst beteszed a sütőbe, mert nagyon tud fájni mikor ráborul a lábadra. Legjobb ha egy kicsit elfőzöd róla a vizet.
2023. febr. 2. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 A kérdező kommentje:
Ezek az emberek mind főznek, nem is akárhogy, mégse sikerül a rizsem.
2023. febr. 2. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!