Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elő szoktátok főzni a rántott...

Elő szoktátok főzni a rántott húst?

Figyelt kérdés
Valahol ettem olyan rántott csirkecombot, amit korábban megfőztek. Nekem nem ízlett, rossz volt a ropogós panír alatt a levesízű főtt hús. Más is készíti így?
2023. febr. 13. 12:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Hallottam már én is ilyenről, de sosem próbáltam ki . Meg nem is próbálnám, mert semmi értelme szerintem .
2023. febr. 13. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Ez szerintem nem általános szokás.Miért is kéne előfőzni?
2023. febr. 13. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

1x ettem ilyet a Balatonnál egy pecsenyésnél, sertésből.

Szerintem undorító, pedig azt hittem, hogy nekem "rántottakármiben" nincs rossz.

2023. febr. 13. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Anyu csinalta így, de csak és kizárólag a rántott csirkecombot. Nem teljesen fozte meg, csak pár percre fűszeres, forrásban lévő vízbe tette, aztán kihűtötte és panirozta. Nem volt soha víz íze, ha nem mondja, nem veszi észre senki, hogy főzve is volt előtte.
2023. febr. 13. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
Nem kell, a bundában megsül az. Maximum, ha nyúlhús, akkor lehet, mert az főzve jobban rántható. Így tudom, még nem csináltam, csak nyersen csirke és disznó
2023. febr. 13. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Azaz, 5 ös vagyok, egyszer rántottam ki főzve is, sertést.
2023. febr. 13. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
73%

Van, amit kell, van, amit nem kell. Ilyen egyszerű.


Pl. Rántott pacalt, vagy borjúlábat vagy sertés"madárkát" (ami eredetileg csülökből készült!!!)

természetesen elő kell főzni, sőt, tulajdonképpen teljesen puhára kötelezően meg kell főzni, ez nem opcionális.

Vagy pl. egy fejvelőt érdemes legalább leforrázni, bár ezt nem a felpuhulás miatt, hanem a tartása miatt.


Csirkecombnál egyértelműen hiba!

Ha az át nem süléstől fél valaki, érdemes inkább "szétnyitni". A csont mellett, mint ha elkezdenénk kicsontozni, bevágjuk, aztán azt a vastag részt lapjában szintén bevágjuk, kihajtjuk oldalra. (mint egy nyitott szeletnél.) Még ez is elfogadhatóbb, mint megfőzni.

Bár az igaz, hogy egész cs.combnál ezt nem szokás csinálni, inkább csak felső combnál.

Egész combnál inkább úgy kell, hogy alapból ilyen kisebb 20-22 dkg-osakat kell előnyben részesíteni, és ha kell, akkor lassan, fedő alatt sütni.

2023. febr. 13. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
68%
Nagymamám mesélte, hogy ők annyira nem voltak tehetősek régen, hogy mindenbe külön húst tegyenek. Így vasárnaponként megfőzték a húslevest, megfőzték benne a combot, májat, szárnyat stb. és amikor félig kész volt, kivették. Így a húslevesben megmaradtak a kevésbé húsos részek és a többit vagy bepanírozták vagy betették sütőbe fokhagymásan. Hébe-hóba anyukám is csinál ilyet, főleg ha kevesen vagyunk, de éttermekben szándékosan még nem hallottam ilyenről és még nem is ettem. Hozzáfűzném, hogy mamánál nincs húsleves íze a húsnak, mert ugye alapból csak az után szoktuk belerakni a zöldségeket, fűszereket, hogy lehaboztuk a levest.
2023. febr. 13. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
38%

Borsodi vagyok nálunk párom családja, én családom, sógornőm családja, párom első unoka testvérének a párjának a családja is meg ABÁLJA.

Konkrétan én ismerősök közül sem ismerek olyat aki nyersen rántaná ki. Nekünk ez "fúj nyers lesz" :D igaz sose próbáltam még mivel anyukám az ő anyukájától és én anyukámtól is így tanultam hogy abáljuk.

Kizárólagosan a csirke combot és a csirke szárnyat.

Egyedül akkor nem abáljuk ha sütőben készült a rántott csirkeszárny vagy csirkecomb.

Minden mást hagyományosan bő olajban sütünk.

Sosem volt ízetlen mindig Isteni :)

Zöldségeknél például a karfiolt is abáljuk kicsit és utána rántjuk csak.

Plusz nagyon finom alaplé marad.

2023. febr. 13. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
27%

#9

Nem szabad családi szokásokat leírni, mert lepontoznak. Lsd: #8

2023. febr. 13. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!